Ermenistan’ın ödüllü caz piyanisti 28 yaşındaki Tigran Hamasyan, tarihi Akdamar adasında bulunan Akdamar Kilisesi önünde konser verdi. Büyük bir ilginin olduğu konserde Hamasyan, yeni albümünden parçalar da seslendirdi.


Tigran Hamasyan; Türkiye, Ermenistan, Gürcistan, Lübnan, Fransa, Belçika, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Almanya, Lüksemburg, Rusya ve ABD'de toplam 100 kilisede vereceği konserleri kapsayan adak projesi 'Luys i Luso' ile 30 Haziran'a kadar Türkiye'nin farklı kentlerinde vereceği konserler verecek. Hamasyan, bu kapsamda tarihi Akdamar adasında bulunan Akdamar Kilisesi önünde konser verdi. Konsere Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cahit Bozbay ve vatandaşlar katıldı. 
 

3 YAŞINDA PİYANO ÇALMAYA BAŞLADI

3 yaşında piyano çalmaya başlayan, 18 yaşındayken Montreux Caz Festivali ve Thelonious Monk Enstitüsü'nün piyano yarışmalarında birincilik kazanan Tigran Hamasyan'ın geleneksel Ermeni müziğini yorumladığı ‘Luys i Luso’ başlıklı yaklaşık 90 dakika süren konseri, büyük ilgi gördü. Usta piyaniste, Harutyun Topikyan yönetimindeki Erivan Devlet Oda Müziği Korosu eşlik etti. Sahne enerjisiyle indie-rock müzisyenlerini hatırlatan Şubat ayında çıkardığı son albümü Mockroot ile cazın genç yıldızları arasındaki yerini sağlamlaştıran Hamasyan, konserde yeni albümünden parçalar da seslendirdi.

 

İKİNCİ KONSER AKDAMAR’DA

Akdamar Adasında yapılan konserin çok coşkulu geçtiğini belirten Anadolu Kültür Proje Koordinatörü Tamar Nalcı, “Tigran Hamasyan Ermenistanlı ünlü caz piyanistidir. Kendisi dünyanın birçok yerinde tarihi yapı ve kiliselerde Ermenistan Devlet Oda Korosu eşliğinde mini konserler veriyor. Bu bir kilise müziği konseri. Bu konserde Tigran Hamasyan'a yaklaşık 25 kişiden oluşan ekip eşlik etmekte. Bu konser ikinci konserimiz. İlgi oldukça yoğundu. Konserde çok coşkulu geçti.” Dedi. Tigran Hamasyan'ın Türkiye'deki turuna 25 Haziran'da Diyarbakır'daki Giragos Kilisesinde vereceği konserle devam edeceği bildirildi. 


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim