Can Paker başkanlığındaki Abdurrahman Kurt, Sibel Eraslan, Zübeyde Teker, Mehmet Uçum, Mahmut Arslan ve Ayhan Ogan'dan oluşan Akil İnsanlar Heyeti, Doğu Anadolu Grubu üyeleri Düzcealan köyünde 1993 yılında yaşananların canlı tanıklarını dinledi.
Köye girişte, ‘Barışın hepimize, hepimizin de barışa ihtiyacı var’ yazılı pankartla karşılanan Akil İnsanlar Heyeti, köy evinde köylülerle bir araya geldi. Köylüler, burada köylerine dönerken bile sıkıntı yaşadıklarını, bu dönemde birçok köylünün suçsuz yere öldürüldüğünü ve cezaevine gönderildiğini söyledi.
Hayrettin Çaçan isimli vatandaş, bütün bu yaşananlara rağmen bölgedeki gelişmelerden umutlu olduklarını dile getirerek, “Burada olmanızdan dolayı çok memnunuz. Bütün bu yaşananlara rağmen biz barışı istiyoruz” dedi.
Köy evinde yapılan görüşmede, ellerinde kaybettikleri çocuklarına ait fotoğraflarla oturan anneleri de dinleyen heyet, dinlediklerini not etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrasında Tatvan ilçesine gelen heyet, burada otel önünde davul zurna ile karşılandı.
Heyet öğleden sonra da sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelecek.

 

 

Editör: TE Bilisim