Moderatörlüğünü Van TSO Başkanı Necdet Takva’nın yaptığı Akil Tacirler Kurulu, Van TSO’nun bundan sonraki plan ve politikalarının belirlenmesinde önemli bir misyon üstlenecek. Toplantının açılış konuşmasını yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, “Davetimize icabet ettiğiniz için öncelikle hepinize saygılarımı ve şükranlarımı sunarım. Sizden hiçbir şey istemiyoruz. Bizlere sadece fikirlerinizi, aklınızı, deneyim ve tecrübelerinizi verin. Sizler bu kentin aklından, fikrinden, sermayesinden hiç şüphe duymadığımız çok değerli insanlarısınız. Bizler sizleri önemsiyor ve değer veriyoruz. Biz size her türlü lojistik desteği sağlayacağız, sekretaryanızı yürüteceğiz, sizde bir araya gelip, bizlere yeni politikalar, yeni stratejiler geliştirin” ifadesini kullandı.

TAKVA: BU KENTİN HEPİMİZİN ÜZERİNDE HAKKI VAR

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Türkiye’de bulunan 365 oda içinde ilk kez böyle bir uygulama gerçekleştiğini belirterek “Hiçbir şekilde oda organlarının içinde yer almayan, ancak deneyimlerine, fikirlerine, iş hayatlarındaki başarılarından emin olduğumuz siz değerli tacirlerimiz, sanayicilerimiz bu kentin en önemli aktörlerisiniz. Bizler tüccarın çok değerli olduğuna inanan bir yönetim anlayışı içindeyiz. Dolayısı ile sizlerin bir araya gelmesi, bu kente çok büyük bir katma değer sağlayacaktır. Bir araya gelmeli, ortaklıklar kurmalı, yeni iş ve istihdam alanları oluşturmalıyız. Bu kentin hepimizin üzerinde hakkı vardır” dedi.

KANDAŞOĞLU: GEÇMİŞTE BAŞARILI OLAMADIK

Toplantıya katılan Van TSO eski başkanı Zahir Kandaşoğlu, bu oluşumu bir araya getiren Takva’ya teşekkür ederek “Geçmişte böylesi birçok oluşum bir araya geldi. Ancak başarılı olamadı. Fakat artık gerçekten bir araya gelme zamanıdır. Eski alışkanlıklarımızdan vazgeçip, hepimiz bu kenti ön plana çıkarmalıyız. Ortaklıklar kurup yeni yatırımlar gerçekleştirmeliyiz” ifadesini kullandı.

ÖZTÜRK: BU KENT İÇİN BİR ARAYA GELMELİYİZ

Van Belediyesi eski başkanlarından Mesut Öztürk ise Van’ın sahip olduğu potansiyelleri anlatarak “Çok güzel coğrafyada yaşıyoruz. Van hepimizin yaşadığı, yaşamının bundan sonraki bölümünü de geçireceği yer. Dolayısı ile bizler bir araya gelmeli ve yeni şeyler üretmeliyiz. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu girişimi çok değerlidir. Bizlere bu imkanları sağlamaları bizim için önemlidir. Bu kent için bir araya gelmeliyiz” ifadesini kullandı.
Van TSO Akil Tacirler Kurulu toplantısına davet edilen 48 Tüccar, Sanayici ve iş adamı ilk toplantıda kendilerini tanıtıp, yaptıkları işler hakkında bilgiler aktardılar. Toplantı sonrasında her ayın ilk Salı günü toplanma kararı alındı.


(ŞEHRİVAN – Menduh Çalışkan)

Editör: TE Bilisim