Büyükşehir Belediyesi kent genelinde toplu taşımada kullanılacak olan akıllı kart ve akıllı durakların yapımı işinin ihalesini gerçekleştirdi.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından sezon başında çalışmalarına başlanılan ve kent için önemli çalışmalar içerisinde yer alan ulaşımda her geçen gün kent halkı yeni bir hizmet ile tanışıyor. Van Büyükşehir Belediyesi kent genelinde toplu taşımada kullanılacak olan akıllı kart ve akıllı durakların yapımı için ihale gerçekleştirdi. Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye belediye yetkilileri, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ve oda üyelerinin yanı sıra Van Özel Halk Otobüsçüleri Derneği üyeleri katıldı. İstanbul merkezli tek bir şirketin katıldığı ihale basına açık bir şekilde gerçekleştirildi. İhale öncesi teklif veren şirketin şartnameleri kapalı zarf içerisinde açılarak detaylı bir şekilde incelendi. Yapılan görüşmeler ardından belediye teklifi değerlendirmeye aldıktan sonra akıllı kart ve akıllı durukların yapım işinin şirkete verilmesi ya da yeni bir ihalenin yapılması için karar verecek.

 

ULAŞIMDA BÜYÜK BİR RAHATLAMA SAĞLANACAK

Van’ın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından büyükşehir belediyesi olan Van Büyükşehir Belediyesi kent halkının her geçen gün yeni bir hizmetle tanıştırıyor. Yıllardır kent içi ulaşım başta olmak üzere, özellikle TOKİ ve kampus arasında yaşanan ulaşım sorununu kente getirdiği yeni otobüslerle ulaşımı en aza indiren belediye bu kez de akıllı kart ve akıllı duraklarla kent halkını yeni bir hizmetle tanıştıracak. Yapılacak olan hizmetle yurttaşlar artık belediye otobüslerinde ve özel halk otobüslerine akıllı kartlar ile binecek. Yine akıllı durakların kurulması ile duraklar belirlenecek ve yolcu bindirme ve indirmeler bu duraklarda gerçekleştirilecek. Akıllı kart ve akıllı duraklar ile birlikte kent halkının gündelik yaşamına büyük bir rahatlama sağlayacak olan sistemin kısa bir süre içerisinde halkın hizmetine sunulması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim