Geçtiğimiz günlerde Vangölü’nün İskele sahilinden 3 ton çöp toplayan Van Belediyesi temizlik ekiplerinin ikinci adresi en az iskele sahili kadar kirletilen Akköprü Deresi oldu. Yaz boyunca temizlik kampanyaları ile sahil ve dereleri çöplerden arındırma kararı alan Van Belediyesi bu yıl inanılmaz boyutlara ulaşan çöplerin temizlenmesi için yoğun çaba harcayacak gibi görünüyor…

 

Van Belediyesi, kent merkezindeki temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Daha önce birçok kez dere temizliği, Van Gölü sahil temizliği gibi alanlarda temizlik çalışmalarını yürüten belediye ekipleri, sezon içerisinde ikinci kez Akköprü Deresi’nde temizlik kampanyası başlattı. 2013 yılı içerisinde ilk temizlik kampanyasını Van Gölü sahilinde gerçekleştiren belediye ekipleri, burada tonlarca atık ve çöp toplayarak sahil çevresini temiz hale getirdi. Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yine bu amaçla ikinci kampanyasını Akköprü Deresi’nde başlattı. Bir hafta sürecek olan kampanya çerçevesinde temizlik ekipleri Akköprü Deresi’nden başlayarak Van Gölü sahiline kadar devam edecek. Buralarda bulunan tüm çöpler ve atıklar toplanarak Van Gölü’ne akıntıyla gitmesi önlenecek. Belediye temizlik ekipleri buradaki çalışmalarını tamamladıktan sonra Kirman ve Kurubaş derelerinde de aynı çalışmaları yapacak.

 

KİME ANLATIYORSUNUZ Kİ!

 

Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, her temizlik kampanyası öncesi orada bulanan halkın bilgilendirildiğini söyleyerek, mahallerde bire bir görüşmeler yaparak bu çalışmaları yürüttüklerini ifade etti. Her yurttaşın bu konuda kendilerine yardımcı olması gerektiğinin altını çizen Kaval, kamuoyunun da kendilerine destek vermesi gerektiğini söyledi. Kaval “Şu an Akköprü ve çevresinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Çalışmalarımız devam ederken mahallede ve sokaklarda bilinçlendirme broşürleri dağıtarak anonslar da yapıyoruz. Halkımızın hangi saatlerde çöplerini nereye bırakmaları gerektiği konularında da birebir görüşmelerde bulunuyoruz. Ama ne yazık ki insanlarımız bu konuda gerekli duyarlılığı göstermiyorlar. Çöpler rastgele çevreye ve derelere atılıyor. Bu da hem kentimizin hem de Van Gölü’nün kirlenmesine neden oluyor. Lütfen halkımız bu konuda duyarlı davranarak bizlere yardımcı olsun” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim