Geçtiğimiz yıl KCK operasyonları kapsamında tutuklanan ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte uzun süre tutuklu kalan Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, görevi devraldıktan sonra çalışmaların startını verdiklerini açıkladı. Tutuklandıktan sonra görevi devralan Ak Parti’li belediyenin mevcut projelerin hiç birini hayata geçirmediğini, sadece ilçede çöp toplamakla yetindiğini belirten Sayan, yeni Edremit için kolları sıvadıklarını söyledi.

 

BDP’li Edremit Belediyesi, yönetimini yeniden devraldığı Edremit ilçesinde, 2013 yılı çalışma sezonu kapsamında yapmayı planladığı projelerle Van Gölü’nün maviliğiyle birleşen Edremit’in yeşiline zarar vermeden ilçeyi modern bir şekilde dizayn etmeye tekrardan devam ediyor. 29 Mart 2009 yılında Edremit Belediyesi’nin yönetimini devralan BDP’li belediye yönetimi bir yıl aradan sonra 2013 yılı projelerini hazırlayarak çalışmalarının startını tekrardan verdi. Van Gölü’nün maviliğiyle birleşen Edremit’in yeşiline zarar vermeden ilçeyi yeniden dizayn edeceklerini açıklayan Sayan, ekolojik belediyecilik anlayışıyla yapmayı planladığı yeni bir Edremit için kolları sıvadıklarını belirtti.

 

“YÖNETİM AK PARTİ’DEYKEN BİR ÇOK PROJE YARIM KALDI”

 

KCK operasyonları kapsamında Van’daki BDP’li belediye başkanları ve partili yöneticilerle gözaltına alınarak tutuklanan Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, dokuz ay sonra döndüğü görevinde yeniden hizmet için kolları sıvadığını açıkladı. Cezaevinde bulunduğu dokuz aylık süreç içerisinde belediye yönetiminin AK Parti’ye geçmesinden kaynaklık birçok projelerinin yarım kaldığını belirten Sayan, 2013 yılı içerisinde ellerinden geldikçe bu yarım kalan projeleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ve bu sayede Edremit’in yeniden inşasına devam edeceklerini söyledi. BDP’li belediyeler olarak tek amaçlarının ekolojik, katılımcı ve cinsiyet özgürlükçü bir anlayışla halka hizmet etmek olduğunun altını çizen Sayan bu çerçevede Van Gölü’nün maviliğini Edremit’in yeşiliyle ekolojik belediyecilik anlayışıyla buluşturmayı devam edeceklerini ifade etti.

 

HALK İÇİN DAHA ÇOK ALAN

 

Van’ın Edremit ilçesinin Van’ın turistik bölgelerinden en önemlisi olduğunu belirten Sayan, bu yüzden Belediye olarak halka daha çok alan açmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Van merkez ve tüm ilçeleri dahil herkesin hafta sonlarında piknik yapmak için sürekli akın ettiği piknik alanları ve sahil kısımlarının yetersiz kalmasından kaynaklı belediye, Van Gölü sahilini halka açmaya devam ediyor, Sahil Caddesi'nde göl kenarında bulanan 12 metre genişliğinde 400 metre uzunluğunda 3 bin metrekare alanda yapılacak mesire alanı için çalışmalara başlandı. Söz konusu alanda bulunan dağınık kayaçlar düzeltilerek üst kısmı düzeltildi. Söz konusu alanda yapılacak yeşillendirme ardından sonra parke taşları döşenerek yürüyüş bandı oluşturulacak; aynı zamanda da araçlar için park alanı oluşturulacak. Yüzme yerlerindeki dağınık kayaçlar toplanılarak yüzme alanları genişletiliyor.” Dedi.

 

AKP ÇÖP TOPLAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADI

 

KCK davası sebebiyle tutuklu oldukları süre içerisinde projelerinin yarım kalmasının yanı sıra yeterli çalışmaların da yapılmadığını belirten Başkan Sayan, ilçede yapılacak olan projeler ile ilgili olarak ise şu ifadelere yer verdi, “Bir yıla yakın yönetimi yerleşen AKP’linin çöp toplamak haricinde bir şey yapmadığı ilçede yarım kalan su, kanalizasyon, yol, temizlik, park ve yeşil alan, sahil düzenleme çalışmalarına tekrardan başlandı. Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve bağlı birimler 2013 yılı çalışma sezonu kapsamında 4 bin metre uzunlukta 110’luk içme suyu şebekesini çekerek su sorununu çözmeyi sürdürüyor. Yol çalışmaları kapsamında Elmalık, Erdemkent, TOKİ konutları arasında ve diğer birçok mahallede yolların geçtiği tüm sokaklarda yer altı çalışması yapılarak; toplamda 35 bin metrekare parke taşı döşenerek oluk taşlarıyla su giderleri verilecek. Yaz aylarıyla beraber içme suyunun bahçe sulamasında kullanılmasından dolayı meydana gelen su sıkıntısının önüne geçmek için Elmalık Mahallesi’nde 500 metreküplük, Erdemkent Mahallesi’nde 500 metreküplük iki ayrı su deposu faaliyete sokulacak. Çamur sorununun yaşandığı ilçede 80 bin metreküp kalker toprağı ara caddelere serilerek sıkıştırma işlemi yapıldı. Ayrıca su depolarının olduğu alanlarda kameralı sistem kurularak; su depolarının durumu suyun klor seviyesi su yeterliliği vb konularda anında müdahale yapılacak. Ayrıca belediye genelinde yeni park ve yeşil alan sahaları oluşturuluyor.”

 

“TOKİ’YE ÖZEL PARK ALANI”

 

Sayan öte yandan depremden sonra yenilerinin de yapılarak tam bir yerleşim yeri haline gelen TOKİ’de yapılacak olan çalışmalar ile ilgili bilgi verdiği açıklamasında, “Van Gölü’ne sıfır noktada bulunan ilçede sahil kısmı olmak üzere dağlık alanlara yapılan TOKİ’ye ait yerleşim yerlerinde de yeni park ve yeşil alan sahalarıyla yurttaşların daha da rahat etmeleri konusunda çalışmalar yapılıyor. İlk parkın BDP’li Edremit Belediyesi döneminde yapıldığı ilçede; bunun devamı olarak yeni parklar yapmaya da devam ediliyor. Erdem Kent Mahallesi TOKİ konutları içinde bin 500 metrekare alan üzerine kadın parkı yapılması planlanıyor. Yine aynı mahallede 8 bin metrekare içinde çocuk oyun gurubu, spor aletleri, kamelyalar ve yeşil alan sahasının olduğu başka bir park daha yapılacak. Elmalık, Yeniköy, Eski ve Yeni Cami Mahallelerinde dört tane çocuk parkı yapılarak yurttaşların yaşam alanları genişletilecek. Yine Erenkent Mahallesi’nde yapılacak olan Açık Hava Sineması ile yurttaşların sosyal etkinliklerini gerçekleştirmeleri için imkân sağlanacak.” Dedi.

 

“YENİ BELEDİYEYE YENİ HİZMET BİNASI”

 

Öte yandan Edremit’in yeni büyükşehir yasası ile birlikte kapsamlı bir ilçe haline gelmesi ve daha çok insana hizmet etmeyi gerektiren bir yapıya kavuşmasının da bazı gereklilikleri olduğunu ifade eden Sayan, Edremit’e yeni hizmet binası ve filo genişleme çalışması da yapılacağını kaydetti. Sayan ayrıca, “Edremit Belediyesi mevcut hizmet binaları ve araçlarının gün geçtikçe yerleşim alanlarının genişlemesi ve büyükşehir yasasıyla beraber ilçe sınırlarının genişlemesinden kaynaklı, yeni ek hizmet verme yerleri ve hizmet araçları filosunu genişletiyor. Belediyeye ait eski garaj alanında eski garaj binasına ek garaj binası ve ofis yapılacak. Yine belediyenin hizmet aracı filosuna yeni iki arazi aracı eklenirken, çalışma sezonu boyunca da yeni araçların alımı yapılmaya devam edilecek. Edremit belediyesi, ilçenin sahil kısmında olması ve yeşil alanın fazla olmasından kaynaklı meydana gelen sinek ve sivrisineklerin yarattığı rahatsızlığın önüne bilinçli bir şekilde geçiyor. İlçede çok büyük sorun olan sivrisinek ile yıl içinde hem larva hem de ergin dönemdeki doğal gelişimlerine zarar vermeden mücadele edilecek. Yine belediyeye bağlı ekipler ilçe genelinde bulunan sokak hayvanları ıslahı çalışmaları yürüterek sokak hayvanlarını koruyacak.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim