Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yıl dönümü nedeniyle Van’da protesto gösterisi düzenledi. Dabbağoğlu parkında düzenlenen basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Cemal Şen, 17-25 Aralık günlerini yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olarak ilan ettiklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yıl dönümü nedeniyle Van’da protesto gösterisi düzenledi. Beşyolda bulunan Dabbağoğlu parkında bir araya gelen CHP il teşkilatı ellerindeki dövizlerle protesto gösterisi yaptı. Parkta düzenlenen basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Cemal Şen, sorumlularının hem hukuk nezdinde hem de vicdanlarda aklanması veya hesap vermesi için gerekli adımların atılmadığını söyledi.

ŞEN: DOSYALAR RAFA KALDIRILDI

Şen, “Bugün 17 Aralık 2014. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet skandalının ortaya çıkışının üzerinden tam bir yıl geçti. 17 Aralık 2013 günü yapılan operasyonla ortaya çıkan bu büyük skandalın sorumlularının hem hukuk nezdinde hem de vicdanlarda aklanması veya hesap vermesi için gerekli adımlar ne yazık ki hala atılmamıştır. Atılmadığı gibi takipsizlik kararı verilerek dosyalar rafa kaldırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturmaları olan 17-25 Aralık soruşturmaları neticesinde 4 bakan istifa etmiş, büyük bir yolsuzluk ağı soruşturulmaya başlanmıştır. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıyla ortaya saçılan bilgiler kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık yaratmış ve kamu adaleti duygusunu zedelemiştir.” Dedi.

ŞEN: AKP HESAP VERMELİDİR

AK Parti iktidarının kendisinden yana olmayanları düşünmediğini söyleyen Şen, “İktidarı süresince kendisinden ve kendisinden yana olanlardan başka hiçbir kişiyi düşünmeyen, iktidarını korumak için her tür su istimali gerçekleştirip, hukuka ve vicdana aykırı yapılan işlemlere karşı duran herkesi tutsak etmeyi, engellemeyi ve hatta öldürmeyi dahi kendinde hak gören AKP artık hesap vermelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde elde ettiği sayısal çoğunluğu hesap vermeme hakkına, hukuk tanımazlığa ve daha da vahim olarak Cumhuriyeti ve millet egemenliğini ayakta tutan kuvvetler ayrılığı yerine, kuvvetlerin hepsini tek bir yerde ve hatta tek bir kişide toplama hakkına dönüştürmeye çalışan AKP iktidarı gün geçtikçe kan kaybetmekte, yolsuzlukları ve hukuksuzlukları ortaya çıktıkça daha büyük yolsuzlukların ve hukuksuzlukların içine düşmektedir.” Dedi.

“17-25 ARALIK’I YOLSUZLUK VE RÜŞVET HAFTASI İLAN EDİYORUZ”

Başbakan ve milletvekillerini hesap vermeye davet eden Şen konuşmasını şöyle tamamladı:
“Sayın Başbakanı ve vicdan sahibi tüm iktidar partisi milletvekillerini sağduyuya, demokrasiye ve bir birey olarak tüm insan hakları ihlalleri karşısında hesap vermeye davet ediyorum. Daha doğmamış çocuğun dahi rızkına göz diken ve yurttaşlarımızın paralarını kendi ceplerine dolduranların ortaya çıkarılması için bağımsız yargıya ihtiyaç olduğunu, yargı ve emniyet birimlerini engelleyerek, baskı altına alarak hesap verilmeyeceğini, bugün şahsi menfaatleri uğruna Türkiye Cumhuriyeti'nin temel dinamikleriyle oynayanların tarih sahnesinde yargılanacağını, bugün tanımadıkları yargıya yarın onların ihtiyacının olacağını, 12 yıllık AKP iktidarında öldürülen, tutsak edilen yurttaşlarımızı, yolsuzlukla yurttaşlardan çalının paraları unutmadık, unutturmayacağız. CHP iktidarında tüm bu haksızlıkların hesabı mutlaka sorulacak ve sorumluların bağımsız yargıda hesap vermesi sağlanacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 17 Aralık günü başlayıp 25 Aralık günü biten bir haftalık sürenin yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olarak ilan ediyoruz.”



Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim