Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından, avukatların başvuru yaptığı Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş dün sabah saatlerinde Van'a geldi. Binlerce insan, yüzlerce araç konvoyu ile Gevaş’ta karşılanan Aktaş, Van’a kadar yoğun bir katılım ile miting alanına ulaştı.

 

 

KCK ana davasında tutuklu bulunan Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından yine aynı davada tutuklu bulunan BDP milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın avukatlarının Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurusunun ardından dün tahliye edildi. Tahliyesinin ardından bugün sabah Diyarbakır'dan karayoluyla Van'a gelen Milletvekili Aktaş, aralarında BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Özdal Üçer, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu BDP'liler tarafından Van-Gevaş yol ayrımında karşılandı. Konvoy eşliğinde şehir merkezine gelen Aktaş, ilk olarak Musa Anter Parkı önünde parti otobüsü üzerinden toplanan yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. Burada Kürtçe konuşan Aktaş, daha sonra BDP İl Binası'na geçti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aktaş, haksız ve hukuksuz bir şekilde 3,5 yıl cezaevinde tutuklu kaldığını söyledi.

 

AKTAŞ: YÜREĞİMİN YARISINI İÇERDE BIRAKTIM


 

Daha güzel yıllar için çalışacaklarını belirten Milletvekili Aktaş, “Gayrimeşru haklı olmayan, tasviyeci zihniyetle içerde tutulduk. Halkımızın duruşuyla da dışarı çıktık. Ben inanıyorum ki bu yeni yılda, daha güzel yıllara yine halkımızla güçlü bir siyasetle gireceğiz. Ben birey olarak yüreğimin, duygularımın yarısını içerde bırakarak dışarı çıktım. Bu nedenle sevincim yarıdır. Asıl büyük halayımız tüm arkadaşlarımızın dışarı çıktığı gün olacaktır. Kuşkusuz Mustafa Balbay'ın tahliyesinden sonra yaklaşık bir ay boyunca biz hukuksuz bir şekilde içerde tutulduk. Yaklaşık 27 yıl süren cezaevi hayatımdan sonra bugün halkımızla buluştuk. Benim 27 yıllık cezaevi yaşantım aslında Kürt siyasetinin iyi bir panoramasını çizer. Ben bu 27 yılın ızdırabını, Diyarbakır Cezaevi'nin tüm vahşetini, işkencenin her safhasını Kemal Pir, Mazlum Doğan ve öncü arkadaşlarla yaşamış biriyim. Benim yaşadığım bu acılar, bu işkenceler, ömrümün yarısından fazlasının cezaevinde geçmesi, halkımın özgürleşmesi içindir. 27 yılda cezaevinde oluşan deneyimimi de kin, nefret, düşmanlığa dönüştürmeden, ama bana yapılanları da unutmadan halkımın, Türkiye halklarının demokratik nitelikli bir siyasete kavuşması için parlamentoda sürdüreceğim” dedi.


 

Orhan AŞAN/Şehrivan

Editör: TE Bilisim