ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ- Son dönemlerde Van Gölü’nın korunması noktasında önemli çağrı, proje ve girişimlerde bulunan Van Gölü Aktivisitleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malazgirt Zaferi dolayısıyla geleceği Ahlat ziyareti öncesi bir çağrıda bulundu. Van Gölü koruma kanunu noktasında yoğun çaba harcayan ve son dönemlerde Ankara’da da önemli aşama kateden çalışmaların öncüsü olan Van Gölü Aktivistleri, Erdoğan’ın Van Gölü kıyısında bulunmasının göl ile ilgili sürecin tamamlanması ve gölün kurtulması noktasında fırsat olması inancıyla sürece Cumhurbaşkanı’nın iştirakinin önemli olduğu vurgusunu yaptı.

Van Gölü Koruma Kanunu için yapılan etkinliklere ek olarak son bir yılda Ankara’da iki önemli toplantıya katılan Van Gölü Aktivistleri Cumhurbaşkanı’nın Ahlat ziyareti öncesi destek çağrısında bulundu. Daha önce de kamuoyuna deklare edilen, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gülşen Orhan başkanlığında Van Ticaret Sanayi Odası ile birlikte Çevre Şehircilik Bakanlığında, Vangölü Aktivistleri’ni temsilen katılan dernek başkanı Erdoğan bu toplantıların da önemini vurguladı. ‘Van Gölünün Korunmasına Yönelik Faaliyet’ çalışmasının nihayete ermesinin kent ve bölgenin geleceği adına hayati olduğunu söyleyen Özel, bu yönüyle nihai karar merci ve isim olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karar etkileme sürecinde birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

“SÜREÇ HIZLANMALI”

Erdoğan özel gölün son dönemlerde ciddi bir kirlilik yaşadığına vurgu yaparken, “Van Gölü’nün, gün geçtikçe kirlenmesi, doğallığının bozulması ve geleceğe taşınması noktasında oldukça büyük sıkıntıların yaşandığı gerçeği malumunuz. Bilim insanlarının açıklamalarına göre Van Gölü’nün ömrü çok da uzun değildir. Yıllardır yapılan çalışmalar ve girişimler, Van Gölü’nün kurtuluşu ve gelecek kuşaklara taşınması için oldukça zayıf kalmaktadır. Bu noktada bizler yoğun girişimler yapıp konuyu sıkça gündeme getirmemize rağmen sürecin ilerlemesi ve hızlanması elzem bir durumdur. Bu noktada da Cumhurbaşkanımızın bölgeye gelmesi sürecin hızlanması noktasında önemlidir.”

TÜM KESİMLERE ÇAĞRI!

“Bölgemizin yetkilileri, siyasetçileri, bürokratları veya Cumhurbaşkanımıza ulaşabilecek her kim varsa, buradan sizlere bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Öncelikle, Cumhurbaşkanımıza hoş geldiniz ve safalar getirdiniz demek istiyoruz. Devlet kademesinin en üst düzeyinin Van Gölü kıyısına kadar gelerek bir dizi etkinliğe katılması, Van ve Bitlis şehirlerinin sorunlarını, eksiklerini ve yapılması gereken çalışmaları iletmesi ve çözüm bulması için büyük bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bizler açısından, Cumhurbaşkanımızın ülkemizin eşsiz güzelliği olan Van Gölü kıyısına teşrifleri oldukça önem arz etmekledir.”

VAN GÖLÜ CİVARINDAKİ TÜM KENTLER SÜRECE DAHİL OLMALI

Cumhurbaşkanı ile bölgede bir araya gelebilecek tüm dinamikleri konuyu gündeme getirme çağrısı yapan Özel, “Van Gölü için yapılan ‘Van Gölünün Korunmasına Yönelik Faaliyet’ çalışmasının nihayete ivedilikle varması gerekliliğini Cumhurbaşkanımıza iletmenizi Van Gölü Havzasında yaşayanlar adına talep ediyoruz.” Dedi. Bu noktada gölün kurtuluşunun ortaklaşa ve güçlü girişimlerle olabileceğini hatırlatan Özel, “Bizler bu noktada sadece Van değil, Van Gölü kıyısındaki tüm kentlerin ve bu kentlerin yönetici ve idarecilerinin desteğinin hayati olduğunu vurguluyor, Van Gölü Koruma Kanunu noktasında yanımızda olmalarını rica ediyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim