ŞEHRİVAN HABER: Van Gölü Aktivistleri, "3. Ulusal Van Gölü Bisiklet Festivali" kapsamında, gönüllüler, aktivistler Van Gölü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için pedal çevirecekler.

Van Gölü Aktivistleri, daha önce ki yıllarda iki defa "Ulusal Van Gölü Bisiklet Festivali" düzenlemesinin ardından bu yıl üçüncüsünü düzenlemeyi planlıyor. Festivale ilişkin yapılan yazılı açıklamada Van Gölü Aktivistleri, bisiklet festivallerine ve etkinliklerine destek olmaya çalıştıklarını ve temel amaçlarının Van Gölü farkındalığını arttırmak olduklarını belirterek şunları ifade etti: “Bölgemizde turizmi geliştirmeye destek vermek olmuştu. Ancak bütün Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl bisiklet sporuna ve farkındalık etkinliklerimizi farklı bakış açısıyla yürütme kararı aldık” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNİ BİSİKLETLE PEDALLAYACAĞIZ”

Van Gölü Aktivistleri, devamında şunları söyledi: “Van Gölü Aktivistleri olarak dayanışma, kültür, spor, sağlık, tarih birçok alanda çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yaz döneminde ilk planladığımız etkinlik “Van Gölü İçin Pedalla” olacaktır. Türkiye’nin her yerini bisikletle pedallayacağız. Etap etap olarak planladığınız etkinliğimizde Van Gölü Havzasının güzelliklerini ve tanıtımına yönelik çalışmalar yapacağız. 5 Temmuz da başlayacak turumuzda ilk olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinde pedallayacağız. Ağustos ayında ise daha farklı planlamalar yapıldı. Planlanan sporcu sayısını korona virüs nedeniyle azalttık. Gerekli maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak ekibimizle turu yapmayı planladık” diye belirtti. 

“VAN GÖLÜ’MÜZ İÇİN TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEYİZ!”

Son olarak Van Gölü Aktivistleri, şunları belirtti: “Bu etkinliğimize desteklerini esirgemeyen ERVA Yapı Yönetim kurulu başkanı sayın Yüksel Kartal'a, BESTVAN TUR Yönetim kurulu başkanı sayın İrem Bayram'a, Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Seyhan Demir'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederiz” denildi.

Editör: TE Bilisim