Van'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Taraf gazetesinin 'Memurlara kırmızı, Mavi, yeşil fişleme' manşetiyle ilgili soruya, “Dedikoduyla devlet yönetilmez. Devlet yönetimi ciddi bir iştir. Sizlerden de ricamız şudur. O öyle söyledi böyle söyledi değil. Buna ilişkin bilgi belge varsa gereğini yapalım." dedi. Ala, Van’da uyuşturucu kullanım yaşının 8’e düştüğü ile ilgili iddiaları da yanıtladı.

Van'a çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Içişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Aydın Nezih Doğan'ı basına kapalı olarak ziyaret etti. Ardından tablet dağıtımı için Selahattin Eyyübi Lisesi’ne geçti. Ala, çıkışta gazetecilerin sorunlarını cevapladı. Bir gazeteci, Taraf gazetesinin manşetini hatırlatarak, 'bazı kamu kurumlarının personel alımında renkli listelerle cemaat mensubu, CHP üyesi, Gezi olaylarına katılanların ve Kürt kökenlilerin işe alınmadığı ve Ak Parti ile Milli Gençlik Vakfı üyelerinin alındığı' yönündeki haberini sordu.

“VARSA GEREĞİ YAPILIR”

Efkan Ala soruya şu cevabı verdi: “Dedikoduyla devlet yönetilmez. Devlet yönetimi ciddi bir iştir. Sizlerden de ricamız şudur. O öyle söyledi böyle söyledi değil. Siz gazeteci olarak araştırın, bir delile ulaşırsanız onu sorun, cevabını verelim. Ama biz dedikoduyla devlet yönetmeyiz, yönetilmez de. Ben şimdi o yazan muhabir olsa ona sorarım, nerde delil var mı, bilgi var mı? Ama sizin elinizde varsa buna ilişkin bilgi belge, varsa hemen gereğini yapalım. Devlet böyle çalışmaz. Devlet sistemini bilen bilir. O, kapalı zamanlarda, darbe dönemlerinde olabilecek şeyler. Demokratik sistemlerin süreçlerin işlediği zamanlarda bir işe de yaramaz. Ama zihinlerin arka planında geçmişten kalmışlık var. Bunlar olacak şeylerdir. Ne yapacaksınız. Kişinin objektif değerlendirmesini yaparsınız. Sınav açıyorsunuz giren kazanır. Kazanan da savcılıktan problemi var mı diye soruyoruz? Ne işe yarar öbür türlü. Biz onları bilmeyiz. Biz memleketimize milletimize doğru ve dürüstlük içinde ve adalet içinde. Bu partinin adına da, Adalet ve Kalkınma'dır, bunun için de hizmet etmeyi biliriz. Bunun dışındakiler, bizim dışımızdaki gelişmeler dedikodulardır. Ama dedikodu aşamasından geçerek iddiaya dönüşürse hiç tereddüt etmeksizin sonuna kadar araştırmasını yapar ve sonuçlarını da milletimizle paylaşırız.”

VALİ DOĞAN’DAN UYUŞTURUCU KONUSUNU SORDU!

Öte yandan bir gazeteci ise Van ile ilgili Hürriyet gazetesinde yer alan 'Eroin kirlisi’ haberini sorması üzerine Ala, “Ben de validen bilgi aldım. Onların çeşitli tedbirleri var. Bu bilgi ne kadar doğru, ne kadar değil onu bilemem. Ama son derece ciddiye aldığımız bir konudur. Bütün Türkiye'de gençlerimizin, hiçbir bir gencimizin böyle adını bile anmak istemediğimiz olumsuzluklarla anılmasını istemeyiz ve buna izin vermeyiz. Devlet bütün tedbirlerini gözden geçirip daha da fazlalaştırarak, hiçbir tereddüte mahal bırakmazsızın alacaktır. Bunu adını bile, meselesini bile son derece ciddiye alıyoruz." karşılığını verdi.

İŞTE O RENKLİ LİSTE İLE İLGİLİ İDDİALAR

Taraf gazetesinin manşetten duyurduğu habere göre, hükümet, “paralel yapı” olarak nitelendirdiği cemaat üyelerini, kamu dışında tutmak için “liste formülü” buldu. İddialara göre cemaat üyeleri, CHP ’ye sempati duyanlar, Geziciler kırmızı listelerde toplanıyor. Mavi ve yeşil listeler ise kamuda işe alınacak aday adaylarını kapsıyor. Özellikle mavi listeler, AKP’nin çekirdek kadrosuna alınabilecek adaylardan oluşuyor. Bu listeye, AKP’nin yakınları ile Milli Gençlik Vakfı’ndan yetişmiş kadrolar alınıyor. 

Editör: TE Bilisim