İçişleri Bakanı Efkan Ala, isim vermeden Fethullah Gülen'e yönelik yaptığı açıklamada,"Biz kaç darbeyi bertaraf etmişiz. Senin ağa babalarını yenmişiz ağababalarını. Sana pabuç bırakır mıyız. Sen içine yuvalandığın o tabanda Allah rızası için çalışan insanları bile tukaka ediyorsun" şeklinde konuştu. Devamında da ise sert ifadelerde bulundu. "Sen kimsin, kimsin? Senin gücün yeter mi? Bu millet sana onun için mi yardım yapıyor. Bu milletin yardımını, bu milletin İslami başka ülkelere de götürüp oralarda da anlatma. Sen nasıl oluyor da baş kaldırıyorsun, darbe teşebbüsünde bulunuyorsun" dedi.

Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda AK Parti'nin Erzurum belediye başkanları aday tanıtım toplantısına katılan Bakan Ala, salonu dolduran partililer tarafından tezahüratlarla coşkuyla karşılandı.

İŞTE EFKAN ALA'NIN AÇIKLAMALARI

Konuşmasında isim vermeden Fethullah Gülen'e yönelik eleştirilerde bulunan Bakan Ala, "Seçimlere giderken yine anlaşıldı ki Türkiye ilk defa kendi inisiyatifiyle ağır bedeller ödediğimiz terör meselesini kendisi çözecek. Bu görüldü. Mayıs ayı geldi, dünyanın en büyük ülkelerinin ekonomilerinin gıptayla izlediği 46 milyon dolarlık bir havaalanı bunun ihalesi televizyonlardan yapıldı. Üçüncü köprü, dikkat edin böyle projeler eskiden asırların projesi olarak lanse edilirdi. Ne zaman oluyor, bunlar hepsi mayıs ayı içerisinde." dedi.

'KİMSİN SEN KİMSİN'

"Peki Gezi olayları ne zaman başladı, mayıs ayı içerisinde. Türkiye dört dörtlük bir büyüme yakalıyor. Peki arkasından ne oluyor. Paralel devlet bu sırada devreye giriyor, kendisini görevlendirenlerin eline verdiği reçeteyi yürürlüğe sokuyor. Ama biz kaç darbe girişimi atlatmışız kardeşim senin haberin var mı? Biz kaç darbeyi bertaraf etmişiz, senin ağa babalarını yenmişiz, ağa babalarını. Sana pabuç bırakır mıyız. Sen içine yuvalandığın o tabanda Allah rızası için çalışan insanları bile tukaka ediyorsun. Çekil oradan da çekil. Senin orda da yerin yok. O insanların da iyi niyetini suistimal etme. Sen Fas'tan ta Endonezya'ya kadar, Yakutistan'dan, Kırım'dan Sudan'a kadar herkesin Allah razı olsun diyen, bu berbat düzene uluslararası sömürge düzenine one minute diyen bir lidere dur diyorsun. Sen kimsin, kimsin? Senin gücün yeter mi? Bu millet sana onun için mi yardım yapıyor. Bu milletin yardımını, bu milletin İslami başka ülkelere de götürüp oralarda da anlatma. Sen nasıl oluyor da baş kaldırıyorsun, darbe teşebbüsünde bulunuyorsun"

Editör: TE Bilisim