Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Hazine ve Maliye BakanıBerat Albayrak çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları;

2019 Türkiye için enteresan bir yıl olacak. Davos’ta bunu gördük. Küresel ve bölgesel koşullar bunu gösteriyor. Bu durum Türkiye için fırsatları beraberinde getiriyor. Yüzde 2.3'lük büyüme hedefinin tutturulacağını öngörüyoruz.

GIDA FİYATLARIYLA İLGİLİ HAFTAYA ADIM ATILACAK

Gıda terörünün perde arkasına baktık. Gördük ki felaket tellallığı yapanlar bazı siyasi partilerden aday. Şaşırmamak lazım ülkenin canına kasteden terör örgütlerine destek olanlar mutfağına mı kast etmeyecek.

Cumhurbaşkanımız da (Recep Tayyip Erdoğan) net konuştu. Haftaya adım atmaya başlıyoruz. Belediyelerimizle birlikte, çok uygun fiyatla ürünlerin satışının planlarını yapıyoruz. Tarlada 2 liralık domates , şehre geliyor 8 lira. Öyle birşey var mı? Orta ve uzun vadede sadece hal yasası değil yasal düzenlemeler de olmak üzere adım atacağız. Tarladan sofraya fiyatları düzenleyeceğiz. Sistematik operasyon yapılıyor.

SERACILIKTA YENİ DÖNEM

Ayrıca seracılıkta yeni bir döneme gireceğiz. Haftaya Ziraat Bankası paket çıkaracak. Verimli yatırımlar noktasında. Serada kamu olarak stratejik yatırımlar geliyor. Önümüzdeki kış bunu göreceğiz, seralar da komisyoncular da kafasına göre iş yapamayacak.

MECLİS İŞ BANKASI KONUSUNDA ADIM ATABİLİR

(İş Bankası'nın Hazineye devriyle ilgili tartışma)  İş Bankası konuşmasının doğru zeminde yapılması lazım. Meclis bu konuda adım atabilir. 

Böyle bir adım atılırsa sahiplik ve  kurumsallık açısında daha güçlü bir resim çıkar.

İş Bankası zaten çok kurumsal bir marka kamuya geçerse hem yerli yabancı yatırımcı nezdinde daha iyi bir algı çıkar.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

 Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok.

Editör: TE Bilisim