Eleştirilerin odağındaki isim konuştu. Önceki gün düzenlenen bir toplantıda Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan adayı Tuğrul ve Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Berge tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Başkan Alpaslan’dan ateş püskürdü. Alpaslan, eleştirilere cevap verirken, Oda Başkan adayı Tuğrul’un kendi iradesi dışında davrandığını belirtti.

ALPASLAN: “AMAÇLARI BENİ DÜŞÜRMEK”

Bugüne kadar kendisini eleştirenlere cevap vermediğini belirten Alpaslan, bu eleştiriyi yapanların seviyesine düşmek istemediğini ama ortaya atılan gerçek dışı iddialara da cevap vermeden suskun kalmasının mümkün olmadığını kaydetti. Oda seçimleri ile ilgili çarpıcı iddialara da yer veren Alpaslan, VATSO Başkanı Necdet Takva’nın desteklediği Emin Turğur ve İsa Berge’nin kendisinden önce Şoförler Odası’nı sonra da VESOB Başkanlığını almak istediğini belirterek şu ifadelere yer verdi; “Emin Tuğrul 2009 yılındaki seçimlerde bile bizi kandırmış. Bir başkan vekilliği yapan bir insan vergi mükellefliğinin düştüğü anda oda yönetiminden de düşer. Emin Tuğrul’un bunu bilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra o dönem bile seçilmemesi gerekecek şekilde o belgeler ortada. Bu belgeleri bakanlık bize gönderdi. Buna istinaden onurlu davranıp istifa bile etmedi. Çünkü maaşı alırım mantalitesiyle işe gelmedi. Ben burada deprem boyunca bir ayağım Ankara’da biz ayağım burada gecemi gündüzüme katıp burada esnaf için çabalarken, o kendi bir markanın bayisinde depremzedelere soba satmanın çabasının içerisinde yer aldı. Ben o kadar sıkıntı içerisinde esnafımın sorunlarını çözerken, o neredeydi? Bu aşamada hangi çalışmada yer aldı. Ben daha önce geldim, hiçbir iş yapmam zaten yapmış olduğu işlerinde ne kadar doğru olduğunu ben seçim ertesinde her şey anlaşılacak. Burada Emin Tuğrul kendi iradesinin dışında davranmaktadır. Emin Tuğrul’u iradesizleştiren ve başka bir iradenin altına sokan İsa Berge’nin beklentileri var. İsa Berge’nin ve Necdet Takva’nın ortaklaşa yapmış olduğu Emin Tuğrul’u karşıma aday olarak çıkarmaları bunun akabinde de hem şoförler odasının hem de ESOB’u alma çabaları var. Necdet Takva telefon ile kendi ekibi il ekibiyle zaten açıklayarak sanal alemde yaptıklarını açık açık meydanlara da çıkıp bunu yapacaklar. Ama herkes kimin ne kadar oy aldığını ne kadar güçlü olduğunu herkes görecek. Ben bugüne kadar susup esnafımın işine baktım. İnsanlar ile polemiğe girmek istemem. Ama bana gelen eleştirilere de cevap vermek zorundayım. Ben onların seviyesine inmek istemiyorum. Ama eğer bir şey ortaya attılar ise ben onlara da cevap vermeye her an hazırım.”

“ESNAF HERŞEYİ ÇOK İYİ BİLİYOR”

Önceki gün Berge’nin gazetemizdeki iddialarına da cevap veren Alpaslan, Berge ile ilgili çarpıcı bilgilere yer vererek sokak ağzı ile konuşan bu isimlerin temsiliyetin seviyesini düşürdüklerini belirtti. Alpaslan; “Gazeteniz de okuduğum kadarıyla biz İse Berge’yi Bakanlıklara götürmemişiz. Biz Başbakan’a karşı pankart açmamışız. Biz gidip oradaki polislerden cop yememişiz. Berge’nin o sokak ağzıyla konuşması bu büyük bir camianın temsiliyetinin ne kadar zafiyete düşüreceği anlamında zaten fikrin ne ise zikrin de o olur. Bakın işte kendi ağzıyla konuşuyorlar. Biz oraya cop yemeğe değil, biz esnafımıza cop yedirmeye değil, biz adam gibi adam, projelerimiz ile olacak çözümlerle görüşmek için gittik. Biz Esnaf ve Sanatkarlar odalarının bütün temsilcileri olarak Türkiye genelinde en fazla Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar ile görüşen ve benim hiç haberimin olmadığı Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkarların dergisi beni yılın birlik başkanı seçmiş ve bana esnaf Oscar ödülü vermiş. Bu benim ilimde değil, Bursa’da gerçekleşen bir araştırma neticesinde bu ödül bana verildi. Ben burada kendimi övmeyeyim, başkaları beni övsün. Bizim esnafımız kimin yürekten çabaladığını biliyor. Ben odayı nereden aldım nereye getirdim.”

“CEVABI ESNAF VERECEK”

Esnafın kimin bu işi layıkıyla yapacağını çok iyi bildiğini söyleyen Alpaslan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tuğrul yaptığı açıklamasında ‘Biz saraylar istemiyoruz. Biz kurtarıcılar istiyoruz, ambulanslar istiyoruz.’ Ben geldiğim dönemde bir tane eski ambulans vardı. Ama şuanda 2 tane lüks ambulansımız var, çekicilerimiz var. Kimse bu memlekette çıkıp yolda kaldığını söyleyemez. Biz 24 saat esnafımızın hizmetindeyiz. Tuğrul bu ucuz politikaları geçsin. Başkan vekilliği yaptığı dönemlerde neden bu çalışmaları yapmadı. Esnafın sorunlarını giderseydi. Büyük düşünseydi. Böyle küçük bir memurun dahi buradaki küçük bir çalışanın dahi böyle eleştiriler yapmayacağı seviyesizce ve çok pasif böyle kendi akıllarınca beni eleştirmeye kalkışmasın. Esnafımız seçimlerde herkese cevabını verecek.”

“SOKAK AĞZIYLA BU İŞLER OLMAZ!”

“Beni İsa Berge’yi uçakla kendimle Ankara’ya götürdüm. Biz orada bakanlıklar ile görüşmeye gittik. Birkaç bakan ile görüşmeye gittik. Berge o gün havaalanında uçaktan indikten sonra makam aracım ile geldi. Daha sonra ben İsa Berge’nin benimle hiçbir bakanlığa gelmedi. Bana işim var, ev alacağım bahanesiyle gidip, 4 gün sonra Van’a dönerken, tekrar benimle beraber döndüğünü gördüm. İsa Berge bir tek Bakanlığa benim ile birlikte gelmedi. Gitmiş olduğumuz grupta bulunanlar da buna şahittir. Uçak ile oraya gelmeye var ama bakanlıklara gelmek yok. Demek ki gidip pankart açacakmış, cop yiyecekmiş. Bu meseleleri bu yolla mı çözecek. Bu meseleleri böyle çözmek sokak ağzıyla olmaz.”

“SEVİYELERİNE İNMEYECEĞİM”

“Eleştirilerin sebebine gelecek olursak. İsa Berge’nin ve Necdet Takva’nın açık ve net bir şekilde söylüyorum. Benim odalarıma karşı yapmış oldukları girişim ve seçim sonucunda ele geçirme çabalarıdır. Ben en demokratik olan seçim hakkımı kullanacağım. Ben 8 yıldır buradayım. Kimseye de vaatler vermedim. Verdiğim vaatlerin ötesinde de işlerimi yaptım. Esnaf ve Sanatkarlar birliğinin kimse nerede olduğunu bilmez iken, bugün Türkiye’nin en büyük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliğinin sarayını ben burada kurdum. Allah nasip ederse Nisan ayında açılışını yapacağız. biz bunun kaynağını Ankara’dan getirdik. Her şeyimiz şeffaftır. Kimse bize bir leke atamaz. Bize bugün eleştiri yapan bir iki kişi var. Biri Emin Tuğrul iki kelimeyi bir araya getiremedi hiçbir şekilde onurlu bir duruş sergilemedi. Emin Tuğrul zaten burada yasadışı vergi olmaksızın seçilmişsin. Burada maaş almak için çaba içerisine girmiş. Emin Tuğrul burada hiçbir şekilde bir iş yaptığını bu memlekette görmedi. Allahın kulu çıksın desin ki, Emin Tuğrul burada 7 yıl Başkan vekilliği yaptı da şu işi desin. Hep arkamda ve gölgemde taşıdım. O başka kişilerin gazına gelmiştir. İsa Berge’de kendime birlik için nasıl bir zemin hazırlarım mantalitesiyle çıkıp eleştirmesi çok gülünç bir durum. Bu çoluk çocuk işi değil. Bu esnafın işi çoluk çocuğun eline düşmeyecek. Esnafta kendisini çok iyi biliyor. Ben onların seviyesine düşmüyorum. Benim daha ileriye dönük yapacağım projeler var. Ben Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanları, Partiler ve esnaf ile çalışacağım. Ben en küçük esnafımın bile hizmetkarlığını da yaparım. Ben en küçük esnafımızın seviyesine inmeyi de biliyorum. Ama ben böyle düşüncesizce eleştiri yapan insanların seviyesine inmem.”

SİYASET İLE İLGİLİ İDDİALARA DA CEVAP VERDİ

Öte yandan kendisi ile ilgili dillendirilen milletvekilliği ve belediye başkanlığı teklifleri aldığı ve bunları kabul etmesi yönündeki önerileri de değerlendiren Alpaslan, bu teklifin kendisine defalarca yapıldığını ama bunu kabul etmediğini ve esnaflara hizmet etmeyi tercih ettiğini kaydetti. Alpaslan ayrıca, “Halkımız olan her seçimde öncesi beni bir yerde görmek istiyor. Birçok partiden bana bu konuda teklifler geldi. Ama ben arkamdan geleceklerin böyle insanların yeni oluşacak Büyükşehir kanununda bu esnafın haklarını koruma adı altında önemli işlerin yapacağına inanmadım. Ve bu teklifleri geri çevirdim. Buradaki esnafımızın haklarını koruma adına bana gelen bütün teklifleri kabul etmedim. Bizim yerimiz burasıdır. Bizim gözümüz eğer Milletvekilliğinde Belediye Başkanlıklarında olsaydı, benim bir yere bir müracaatım olurdu. Biz esnafımızın hizmetkarlığı için buradayız. Biz esnafımıza ihanet edip bir taraflara gitmenin yandaşı değiliz. Seçim önceleri eleştiriler de olacak. Eleştirilere de açığız. Ama insanları karalamak ile değil, coplatarak değil, biz projelerimiz ile buraya hizmet getirteceğiz. Bizim Türkiye’nin en büyük esnaf sarayını buraya kazandırmak bile bir ayıp sayılıyor. Böyle bir eleştiri mi olur. Böyle bir eleştiri olacaksa bunlar hangi hizmeti yapmaya gelecek. Bu kişilerin geçmişte yaptığı işler zaten ortada. Hiç kimse kimseyi kandıramaz. Bu memleketin bütün esnafları her şeyi biliyor. Rakibim olan insanların içerisinde M plakalarını satan ve ihanet edenler onların grubunda, korsanlar onların grubunda, esnafımızın ekmeği ile oynayanlar onların grubunda, esnafımızı satanlar onların grubunda. Başta aday olan şahsiyetin esnafı ne duruma düşürdüğü, beklentileri hepsi ortada. Esnaf için görev verdiğim yerlerde ne dümenler çevirdiğini ben belgeler ile seçimden sonra ortaya çıkaracağım.” Dedi.

SEÇİM ÖNCESİ MESAJ

Alpaslan yapılacak seçim öncesi son mesajında ise şu ifadelere yer verdi; “Biz bu seviyesizce eleştiri yapanların seviyelerine inmeksizin, yaptığımız işler yapacak işlerimizin teminatıdır diyoruz. Ve biz bundan sonra kesinlikle hiç kimse ile hiç kimsenin de seviyesine inmeye niyetimiz yok. Biz bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bundan sonraki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz boş vaatlerde bulunmadık. Vermiş olduğumuz vaatlerin çok ötesine gittik. Bugüne kadar esnaf odasının nerede olduğunu bilmeyen insanlar bugün Türkiye’nin en büyük Esnaf ve Sanatkarlar odasına sahip oldu.”


Orhan AŞAN

Editör: TE Bilisim