Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Mehmet Yüce’yi makamında ziyaret ederek, yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle plaket verdi.

 

Plaket töreninde konuşan Faruk Alpaslan, SGK Van İl Müdürü Mehmet Yüce’nin deprem sonrasında yaptığı özverili çalışmayla yüreklerde hoş bir seda bıraktığını söyledi. Faruk Alpaslan, “Sayın Müdürüm Van’da göreve başladığınız ilk günden bugüne kadar, hiç ortalıkta olmayan bir binayı inşa ettiniz. Deprem öncesi yıkılmaya yüz tutmuş SGK binasını deprem sonrasında esnafımıza ve Vanlılara yakışan güzellikte yeniden inşa ederek kazandırmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Soğuk sıcak, yaz kış demeden esnaf ve sanatkârımız için her türlü fedakârlığı yaptınız. Yine esnafın emekli olabilmesi için en son çıkarılan yasa kapsamında yaptığınız hizmetler, esnafımız adına bizleri mutlu ediyor. Ayrıca son yapılandırma sürecinden esnafımızın en üst düzeyde yararlanması için gösterdiğiniz gayret ve yaptığınız çalışmalar için sizi ve ekibini kutluyorum” dedi.

 

Konuşmasında SGK Van İl Müdürü Mehmet Yüce’nin hizmetlerinden de bahseden Van ESOB Başkanı Faruk Alpaslan, “SGK’yı esnafımız ve Vanlı ile bütünleştiren hizmetleriniz nedeniyle esnaflarımız adına Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve bir Vanlı olarak bu plaketi size takdim etmek istiyorum” diyerek plaket verdi.

 

“MAZERET YERİNE HİZMET ÜRETTİK”

 

Plaket töreninde konuşan SGK Van İl Müdürü Mehmet Yüce, hizmetlerinin takdir edilmesinden onur duyduğunu belirten, “Esnaf Odaları Birliği, şahsınız ve Van halkı adına takdim ettiğiniz plaketi uygun görmekle büyük bir nezaket gösterdiniz. Ömrümün 39 yılını bu bölgede hizmet ederek geçirdim. Van depreminden sonra geldiğim görevde bölgenin bir çocuğu olarak ve arkadaşlarımla birlikte çok sıkıntılı günler yaşadık. Ancak sızlanmak ve mazeret üretmek yerine Van’a yapılacak hizmetlerin en iyisini yapmaya çalıştık. Ayrıca depremin hemen ardından beni Van SGK İl Müdürü olarak özellikle gönderdiler. Van’a gönderirken büyüklerimiz ‘git orayı düzelt’ talimatıyla gönderdi. Ben de göreve geldiğimden bu yana müdür yardımcılarım, merkez müdürlerim, personelimiz ve şirket elemanlarımızla birlikte bir uyum içerisinde canla başla çalıştık. Ayrıca bizi bağrına basan Van halkına çok teşekkür ediyorum. Herkes öncelikle yapabileceklerini yapsın, ondan sonra oturup konuşsun felsefesi ile çalışmalarımıza başladık ve sürdürüyoruz. İlk göreve geldiğim günden bu yana özellikle Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Faruk Alpaslan ve diğer başkanlar bizden desteklerini esirgemediler” dedi.

 

TUŞBA’YA SGK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YAPILACAK

 

Depremle birlikte sadece şehrin yapısının değil insanların moralinin bozulduğunu ve psikolojilerinin olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Yüce, “Biz de karabulutların hâkim olduğu bu atmosfer içerisinde insanların yüzünü güldürecek, içini ferahlatacak bir çiçek yetiştirmek istedik. Binamıza girdiğinizde görsel süsleme olarak sadece Van’ın güzelliklerini görüyorsunuz. Ayrıca kurumlar içerisinde inşaat ruhsatı ve iskân ruhsatı alıp oturan kurum biziz. Bu vesile ile valilik, belediye, tapu ve kadastrodan ilgili arkadaşlara destek ve yardımları için teşekkür ediyorum. SGK İl Müdürlüğü hizmet binamız Kazım Karabekir Caddesi’nde bir çiçek oldu. İnşallah bu çiçeklerin sayısını arttırmak istiyoruz. Şimdi sıra ilçelerimizde. Bugün itibariyle Tuşba ilçesine de SGK Merkez Müdürlüğü hizmet binası yapılması için TESK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bendevi Palandöken’in de imzasının bulunduğu kararı SGK Yönetim Kurulumuz almış bulunuyor. Ayrıca Çaldıran, Muradiye, Başkale, Özalp ve Gürpınar’a da birer tane merkez müdürlüğü hizmet binası yapmayı düşünüyoruz. Esnafa, işçiye ve memura dolayısıyla halka hizmet eden birisi olarak hizmetlerimizin böyle güzel bir jest ile ödüllendirilmesinden gurur duydum. Bu çalışmalarımızda her türlü desteği esirgemeyen ve şimdi de bir plaket vererek onurlu bir anıya dönüştürme nezaketi gösteren Van ESOB Başkanı Faruk Alpaslan’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Törende Van ESOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muhittin Aydemir, Yönetim Kurulu üyeleri Çetin Karaduman ve Veysel Koç ile Genel Sekreter Süleyman Uman’ın yanı sıra SGK İl Müdür Yardımcısı İsmail Aktaş da hazır bulundu. 

Editör: TE Bilisim