Ankara Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yağlı Güreş Takımı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer hedefine ulaşmak için Erzurum'un Palandöken Dağı eteklerinde yüksek irtifa kampı yapıyor.

 

Kırkpınar'da 2004, 2007 ve 2008 başpehlivanı Recep Kara öncülüğünde Palandöken Dağı eteklerinde çalışmalarını yürüten pehlivanlar, altın kemere uzanmak için güç depoluyor. Yüksek rakımda kuvvet ve güce dayalı antrenmanlar gerçekleştiren pehlivanların Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ndeki çim sahalarda kendi aralarında düzenlediği yağlı güreşler ilginç görüntülere sahne oldu. Pehlivanlar gücünü göstermek için yeşil sahada rakip arkadaşlarıyla kıyasıya mücadele etti.

 

Başpehlivan Recep Kara, yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yağlı Güreş Takımı olarak Erzurum'da kampa girdiklerini ifade etti. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl 23-24 Temmuz'da yapılacağını hatırlatan Kara, şunları kaydetti: "Kırkpınar'a hazırlanıyoruz. Ramazan ayının başında Erzurum'a geldik. İnşallah bayrama kadar burada kalacağız. Ramazan ayı ve yurdun geneli çok sıcak. Biz de hem orucumuzu burada rahat tutuyoruz hem de yüksek rakım var. Erzurum'u tercih etmemizin sebebi de bu. Burada daha iyi hazırlanacağımızı düşündük. Burada genelde dağa tırmanma antrenmanları, yürüyüş yapıyoruz. Az ve kaliteli oksijeni burada teneffüs ediyoruz. Sporcuların dayanıklılığı için mükemmel bir yer. Bol enerji depolayacağımız bir kamp oldu."

 

"KIRKPINAR'DA ALTIN KEMERE UZANMAK İÇİN BURADAYIZ"

Kara, ekip arkadaşlarıyla çalışmalarını en iyi şekilde sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu: "Kırkpınar'da güreşecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Hedefimiz Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemere uzanmak. İnşallah hedeflerimize ulaşırız. Burada harcadığımız emeklerimizin karşılığını yarışlarda alırız diye umut ediyorum. Erzurum Büyükşehir Belediyesi buraya çok güzel kamp merkezi yapmış. Sağ olsunlar bize tesislerini sonuna kadar açtılar, hepsine teşekkür ediyoruz."

Editör: TE Bilisim