Sıfır araç piyasasının yüksek seyrettiği şu sıralar vatandaş ikinci el araçlara yönelirken Van’da ikinci el otomotiv alım satımı yapan iş yerlerinin sayısı da artmaya devam ediyor. Bir etabı Edremit ikinci etabı Erciş Yolu üzerinde yapılan oto galeri sitesi de dolmaya başlıyor. Gürkan Otomotiv adıyla sektöre giren Selim Altınal, “Van araç piyasası hareketli bir il. Nüfusu 1 milyonu aşan kentte biz de bu piyasaya yenilikçi bir ruh getireceğiz.” Dedi.

 

Uzun süredir devam eden çalışmaların ardından esnafın yavaş yavaş kepenk açmaya başladığı Tuşba Otogalericiler Sitesi’nde ikinci el araç alım satımı yapan galericiler yerini almaya başladı. Özellikle ikinci el araca rağbetin arttığı ve yükselerek devam edeceği beklenen bir dönemde kepenk açmaya başlayan işyerlerine bir yenisi daha eklendi. Selim Altınal’ın sahibi olduğu Gürkan Otomotiv de araç alım satımına başlarken, işyeri düzenlenen bir açılış töreni ile kapılarını müşterilerine açtı. İş yeri açılışına halkın ilgisi yoğun olurken, Van’da otomotiv pazarına bir yatırımcı daha eklenmiş oldu.

 

ALTINAL: YENİLİK GETİRECEĞİZ

İş yeri açılışı sonrası Şehrivan’a konuşan iş yeri sahibi Selim Altınal, ikinci el araçlara olan rağbeti en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını belirterek; “Her gün nüfusu ve araç sayısı artan Van’da biz de araç alım satımı üzerine bir adım attık. Amacımız bu pazara yenilikçi bir yapı kazandırmak. Bilindiği üzere ikinci el araç alım satımı da artık teknoloji ile birlikte neredeyse büyük oranda internet üzerinden yapılıyor. Yani insanlar gelip araç pazarında bulamadığı, plazada beğenmediği aracı internette beğeniyor. Hatta imkanı olan gidip alıp geliyor. Fakat biz onu da vatandaşın yerine yaparak tüm ihtiyaçlara hitap eden otomobil ve diğer araçlarla bu işi en iyi şekilde icra edeceğiz. İnternet üzerindeki tüm popüler araç alım satım sitelerinde de yer almakla birlikte ödeme kolaylıkları ile de vatandaşı araç sahibi yapma konusunda bir dizi önemli çalışmalar yapacağız. Kente hayırlı olsun.” Dedi. 


ŞEHRİVAN ÖZEL - MENDUH ÇALIŞKAN

Editör: TE Bilisim