Son 10 günün en düşük seviyelerini gören altın hem vatandaşları hem de kuyumcu esnafını sevindirdi. Sürümden kazandıklarını belirten kuyumcu esnafı, altın fiyatlarının düşmesi ile satışlarının daha fazla arttığını belirtti.

 

Son günlerde altın piyasasındaki düşüş hem alıcıyı hem de satıcıyı memnun ediyor. Kuyumcular, fiyatların düşmesinden dolayı daha fazla altın sattıklarını belirtirken, vatandaş ise fiyatların düşüşünden bir hayli memnun. Konuyla ilgili konuşan kuyumcu esnafı Vefa Özkan, altın sirkülâsyonundan kazandıklarından dolayı fiyatlarındaki düşüşün olumlu anlamda kendilerine yansıdığını ifade ederek, “Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan düşüş hem bizleri hem de vatandaşları sevindirdi. Kuyumcu esnafı genelde sirkülâsyondan kazanıyor. Yani ne kadar çok altın satarsak o kadar çok kazanıyoruz. Vatandaş açısından olaya bakıldığında ise her ne kadar Ramazan ayı nedeniyle düğünlere ara verildiyse de düğün sezonundayız. Bölge genelinde olduğu gibi ilimizde de en fazla altın ticareti bu birkaç aylık süreçte yapılıyor. Altın fiyatları düştüğünde düğün sahipleri daha çok altın alıyor, yükseldiğinde ise daha az altın alıyor” dedi.

 

“ALTIN EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANIDIR”

Altın piyasasındaki dalgalanmanın dünyada yaşananlarla alakalı bir durum olduğunu ifade eden Özkan, “O yüzden uzmanlar da altın fiyatları ile ilgili kesin tabir kullanmıyorlar. Bizlerin de temennisi bu sevilerde devam etmesidir. Ama şu da bir gerçektir ki altın her zaman yatırımcısına kazandırmaktadır. O yüzden de en güvenli yatırım limanıdır diyebiliriz” şeklinde konuştu.

 

Gram altının son bir ayda 142 TL ile 145 TL arasında hareketlendiğini ifade eden Özkan, “Çeyrek 250 TL’den 243 TL’ye, yarım altın 490 TL’den 480 TL’ye, tam altın ise 970 TL’den 940 TL seviyelerine kadar geriledi. 22 ayar bilezikler ise 140 TL’den 136-137 TL seviyelerine düştü” diye konuştu.

 

Önümüzdeki ay oğlunun düğününü yapacaklarını anlatan Adil Sönmez ise, altın fiyatlarında yaşanan düşüşe sevindiklerini belirterek, “Altın bir yıl öncesine kadar hala çok yüksektir. Gram altın 120 TL seviyelerinden bu seviyelere kadar yükseldi. Referandum öncesine göre daha iyidir ama bizim beklediğimiz fiyatlar değil. Her şeye rağmen düğün sezonunda yaşanan bu düşüş bizleri sevindirdi” diye konuştu. Altın alacağını belirten Fadime Akkuyun da, fiyatların düşmesine sevindiğini ifade etti. 

Editör: TE Bilisim