Belediye, mahallenin tüm altyapısını bitirerek, 8 kilometre asfalt serimi yaptı. Mahalle sakinleri mahalle tarihlerinde ilk kez böylesi bir çalışma gördüklerini belirtti. Van Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce Altıntepe Mahallesi’nde başlattığı çalışmalarını tamamladı.

 

“MAHALLENİN TÜM SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ”

 

Büyükşehir Belediyesi, Altıntepe Mahallesi’nde toplamda 8 kilometre asfalt serimi yaparak mahallenin sorunlarını bitirme noktasına getirdi. Mahallenin bu güne kadar yaşamış oldukları su ve kanalizasyon sorunlarını gideren belediye ekipleri bu mahallede yol açma ve genişletme çalışmalarını da tamamladıktan sonra tüm yolları asfaltladı. 2012 sezonunda içerisinde mahallenin otobüs ve minibüs hatları başta olmak üzere birçok sokak ve yollarında 8 kilometrelik asfalt çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl içerisinde de mahallede 8 kilometre asfalt serimi yaparak mahallenin tüm yollarını ve sokaklarını asfaltlamış oldu. Yeni bir yüze kavuşan Altıntepe Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinleri belediyeye teşekkür etti.

 

MAHALLELİ MEMNUN

 

Altıntepe Mahalle Muhtarı Ümit Kızıltaş, belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını belirterek, mahalle tarihi boyunca ilk kez bu kadar çalışmanın yapıldığını söyledi. Mahalle sakinlerinin çalışmalardan memnun olduğunu aktaran Kızıltaş, “Mahallem adına belediye çalışmalarından memnunuz. Bu dönem gerçekten hizmet ve çalışma gördük. Görünen köy kılavuz istemez misali, reklama gerek duymadan her yerde belediyenin çalışması var. İnşallah bir dahaki dönemde büyükşehir belediye başkanlığına Bekir Kaya’yı görmek nasip olur. Mahallemizde asfalt drenaj gibi işlerimiz yapılması bir yana belediyeye ne işimiz düştüyse yapıldı. Ben muhtar olarak belediyeden gayet memnunum. Belediye ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.

 

BEKİR KAYA’YA ÖZEL TEŞEKKÜR

 

Mahalle sakinlerinden Ramazan İleri, belediye çalışmalarından memnun olduklarını belirterek, “Belediyeden tek ricamız yolların genişletilmesidir. Mahallemizde yol genişletme çalışması yapıldı fakat birkaç aile yüzünden yolların bazı yerleri yapılmadı bu da yol düzenini çirkin göstermektedir. Vatandaş olarak arsamızdan az fedakârlık edersek yol genişler mevcut arsalarımızın değeri artar ve mahalle yollarımız güzelleşir” dedi. Evlerinin yol kenarından olmasından dolayı eskiden tozdan duramadıklarını belirten Mahalle sakinlerinden Sulhattin İleri, “Belediye çalışmalarından çok memnunuz. Evim yola yakın daha öncesinde tozdan boğuluyorduk fakat Van Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene başlattığı çalışmayla yollarımız asfaltlandı. Mahallemiz ilk kez hizmet gördü. Belediye başkanımızı Cezaevi’ne atıp bizi bir deprem daha yaşattılar ama belediyenin çalışmaları durmadı. Halkımız belediye başkanlarından memnun. Çalışmalarından dolayı Bekir Kaya ve ekibine teşekkür ederiz” dedi. 

 

Editör: TE Bilisim