Elite World yöneticilerinden Gülgün Demirci’nin “Kurucu başkanımız Hacı Hasan Elik adına mevlit okutulacak, mevlitte sizi de görmek isteriz” daveti üzerine 1 gün sonra akşama doğru otelin 10. katında bulunan Tuşba toplantı salonuna çıktık.

 

Salon alabildiğince kalabalık. Siyaset, iş, bürokrasi ve basın dünyasından çok sayıda kişinin katıldığı mevlitte aklımda kalan isimler arasında geçen dönem AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer, İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, VESOB Başkanı Faruk Alpaslan, MÜSİAD Başkanı İsmail Say, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve CHP İl Başkanı Cemal Şen de vardı.

 

Elite World’un sahipleri Coşkun ve Vedat Elik kardeşler karşılamadan uğurlamaya kadar misafirlerle yakından ilgilendiler.

 

Mevlide geçilmeden önce otel müdürü Nuh Başar kısa süren bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Başar, özellikle Van Elite World’un merhum Hacı Hasan Elik anısına inşa edildiğini vurguladı.

 

2011 Mart’ının 7’sinde vefat eden Baba Elik’in en büyük arzusu yarım yüzyıldır kopmadığı, kopamadığı Van’a ciddi bir yatırım kazandırmakmış.

 

Kardeşler bu arzuyu gerçekleştirmek için bazı otel yatırımlarını erteleyip, Van’a ağırlık vermişler.

 

En büyük üzüntüleri ise baba Elik’in gerçekleşen arzusunu görememesi...

 

Kur’an-ı Kerim, dua, Türkçe ve Kürtçe ilahililerin olduğu yemekli mevlit programı Müftü Nimetullah Arvas’ın “Veda Hutbesi” konulu konuşması ve duasıyla son buldu.

 

Mevlidin ardından bazı otel yöneticileri ve çalışanlarıyla konuşma fırsatımız da oldu.

 

Çalışanlar gayet memnun. Eş, dost ve arkadaşlarından gelen “Otelde bize de iş yok mu” taleplerinin ardı arkası kesilmiyormuş.

 

Otel yöneticilerinden öğrendiğimize göre şuan çalışan sayısı 150’yi bulmuş. Bu sayı sezonun açılmasıyla birlikte 170’i de geçecek.

 

Oteldeki doluluk oranı yüzde 40 ve 50 seviyelerinde. Hedef yaz sezonu boyunca dolulukta yüzde 90’nın altına düşmemek.

 

Ayrıca nişan, düğün, mezuniyet gecesi rezervasyonları şimdiden başlamış.

 

Otel Mayıs ayında önemli 2 kongreye de ev sahipliği yapacak. Ayrı bir yazı konusu olacak kadar önemli olan kongreler Van için birçok alanda ilkleri de barındıracak.

 

Bu arada 2014 yılı için toplamda 7 otel hedefi koyan Elite World oteller zinciri bu kapsamda Ağustos ayında İstanbul’da 4’üncü 5 yıldızlı otellerini açacaklar.

 

Otelciliğe Van’da yıllar önce Tahran Oteli’yle adım atan Elik Ailesi’nin buna şimdiden 3’ü İstanbul’da olmak üzere 4 tane 5 yıldızlı otel eklemesi ayrı bir başarı hikayesi olsa gerek.

 

İleride muhakkak bu hikayeyi yazmak isteyenler olacaktır.

 

Bize düşen, aileyi yatırımlarından dolayı tebrik edip, başarılarının daim olmasını dilemek…

 

Van’da 150’yi bulan çalışan sayısı için de teşekkür etmek.