ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ-ERDAL ERBAŞ- Van Gölü’nün kirlenmesi ve kirletilmesine karşı durmak adına yürüttükleri birçok farkındalık çalışması ile gündeme gelen Van Gölü Aktivistleri bu kez soluğu Ankara’da düzenlenen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun sivil toplum örgütlerinin ortak kaygılarına yönelik kurmuş olduğu; Avrupa Birliği Sivil Düşün Forumu’nda aldı. Türkiye’de bulunan birçok sayılı sivil toplum kuruluşunun ve aktivist topluluğunun katıldığı forumda Van’ı Van Gölü Aktivistleri temsil etti. Van Gölü’nün kirlenme konusunu daha önce çeşitli programlarda çözüm önerileri aramak adına masaya yatıran aktivistler foruma katılan Avrupa Çevre Ağı başkanı Elise Mazaud'a Van Gölü’nün kanunla koruma altına alınmasına ilişkin kampanyaları ile ilgili bilgi vererek çalışmalarda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini sordu.

“BİRÇOK ÜLKEDEN KATILIM SAĞLANDI”

Toplantıya birçok ülkeden sivil toplum alanında kendilerini ispatlamış katılımcıların katıldığını belirten Van Gölü Aktivistleri Derneği Yetkilileri “Ankara’da düzenlenen Avrupa Birliği Sivil Toplum Forumu'na Van Gölü Aktivistleri Derneği olarak katılım sağladık. Açılış konuşmalarını Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonundan Alexander Fricke ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programından Cengiz Çiftçi yaptı. Çeşitli panel ve atölye çalışmalarının yapıldığı forumda Sivil Toplum alanında başarılı olan İngiltere, Fransa, Belçika, Almanya gibi ülkelerden yoğun kurumsal katilim sağlandı.” İfadelerini kullandı.

“AVRUPA ÇEVRE AĞINDAN TAM DESTEK”

Avrupa Çevre Ağı Başkanı’nın kendilerini kutlayarak koruma konusu ile ilgili ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade ettiğini belirten Aktivistler “Avrupa Çevre Ağı başkanı Elise Mazaud'a Van Gölü’nün Kanunla Koruma altına alınmasına ilişkin kampanyamızla ilgili bilgi verip akabinde bunun için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini sorduk. Bu soruyu sormamızdan ötürü teşekkür eden Mazaud bizi "Avrupa Çevre Ağı" üyeliğine davet ederek bu sorunun çözümü için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.” Diye eklediler.

Editör: TE Bilisim