Suriye'de Esad zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler, savaşın olumsuz izlerini üzerlerinde taşıyor. Bir buçuk yıl önce Suriye’nin Halep kentinden kaçarak, Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Solfasol Mahallesi’nde 2 gözlü bir gecekonduda ailesiyle yaşamaya başlayan 5 yaşındaki Alaeddin Halaf’ın acıklı hikâyesi yürek burkuyor. 

 

PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Yaklaşık iki yıl önce Suriye’de evinin önünde oyun oynarken bombalara maruz kalın Alaeddin, korku nedeniyle gözlerinde kayma yaşadı ve o günden bu yana net göremiyor. Çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu anlatan anne Emina Isak, “Alaeddin şu an en ufak uçak sesinden bile korkuyor. Kedi bile görse kaçacak yer arıyor. Geceleri aniden sıçrayarak uyandığı oluyor” dedi.

 

TEDAVİ GÖREMİYOR

Minik Alaeddin’in hayata sağlıklı gözlerle bakmasını çok istediğini anlatan anne Emina, “4 küçük çocuğum daha var. Çok şükür onların sağlığı yerinde... Alaeddin’in de iyileştiğini görürsem dünyanın en mutlu kişisi olacağım. İmkânsızlıktan dolayı Alaeddin’i bir türlü tedavi ettiremiyoruz. Eşim Ahmet, Siteler’de cam işinde çalışıyor. Günlük 12 saat çalışıp haftalık 150-200 TL alıyor. 7 kişilik bir aileyiz gelen yardımlarla ayakta zor duruyoruz. Savaş biterse yeniden Suriye’ye gitmek istiyoruz” şeklinde konuştu. (Kaynak: Vahdet)

 

a1-010.jpg

 

a2-007.jpg

Editör: TE Bilisim