Van Barış Anneleri İnisiyatifi düzenledikleri basın açıklamasında ‘barış’ istediklerini belirtti.

 

Feqiyê Teyran Parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik ve Barış Anneleri katıldı. Burada Barış Anneleri İnisiyatifi adına konuşan Zekiye Kaya, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Kürt ve Türk’ün kardeş olduğunu belirterek, kimsenin ölmesini istemediklerini ve bölgeye barışın bir ana evvel gelmesini istediklerini ifade etti.

 

Basın açıklamasına katılan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe ise konuşmasına Özgür Gündem Gazetesi’nin kapatılması kararını kınayarak başladı. Barış Anneleri’nin öncülüğünde kadınların, Türkiye’nin demokratikleşmesi için tekrar adım atılması gerekliliğini savundukları için bir araya geldiğini ifade eden Özgökçe, “15 Temmuz’da başlanan darbe girişimine, bütün Türkiye halkı karşı olduğunu açık bir dille belirttiler. Burada demokratik kitle örgütlerine çağrı yapmak istiyoruz. Bütün demokratik kurumlar ve kişiler, ısrarla demokrasi ve barışı savunmaya devam etmeliler. Bölgede DBP’li belediyeleri hedeflediğini çok iyi bildiğimiz kayyum yasasının geçmesi ve yine Şırnak ve Hakkâri’nin il olmaktan düşürülmesi, toplumu daha çok gerecek pratiklere yol açacaktır. Biran önce bu yanlışlardan vazgeçmesi için hükümeti de bu konuda adım atmaya davet ediyoruz.” Dedi.

 

Barış Anneleri İnisiyatifi’nin seslenişlerinin çok erdemli ve muazzam bir barış çağrısı olduğuna vurgu yapan Özgökçe, “Bu sese kulak verilmelidir. Çözüm isteniyorsa, gerçekten Kürt halkının ve Kürt annelerinin ne dediklerine kulak verilmelidir. Bizler demokrasiyi savunuyoruz ve bildiğimizi okumaktan da vazgeçmeyeceğiz. Bunun yanında Sayın Öcalan’ın durumu ile ilgili açıklama yapılmasını bekliyoruz. Toplumun daha çok kutuplaştırılmasının, daha çok germenin önüne geçilmesini istiyoruz. Buradan bütün Türkiye toplumuna da çağrıda bulunuyoruz. Gelin bu sese kulak verin, gelin bir an önce masaya dönülecek koşulları sizler yaratın. Sizlerde bu çağrıcıların bir parçası olun” şeklinde konuştu.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim