Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer alan ‘Operasyon sırası Van’da mı?’ başlığı ile çıkan haberdeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Ne Ümit Yurdakul’un görevden alınmasında ne de seçim güvenliği konusunda polislerle ilgili bir sorun olmadığını dile getiren Aras, “Ayrıca diğer iddia olan Van emniyet teşkilatını savcılığa şikayet konusunun ise tamamı ile asılsız olduğunu belirtmek istiyorum.” Dedi. Fakat Şehrivan’a gelen iddialara göre Ak Parti’de bazı isimlerin özellikle cemaate bağlı isimlerden dolayı şikayetçi olduğu belirtilmişti. Üstelik Ak Parti içeresinde bulunan yetkili isimler ise Şehrivan’ın bu iddialarını doğrular yönde istihbaratta bulunmuştu.

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, 10 Nisan Polis günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlarken, geçtiğimiz günlerde yer alan cemaate yönelik olası bir operasyon ve Ak Parti’nin Van Emniyeti ile ilgili şikayeti üzerine yer alan iddialarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Bizzat Ak Parti içerisinden bazı isimlerin Ümit Yurdakul’un gidişinde sandık kurul başkanları ile ilgili o kararın etkili olduğunu doğrularken Aras polis ile aralarında böyle bir problemin olmadığını belirtti. Aras ayrıca şikayetçi olacakları yönündeki iddiaları da yalanladı.

İl Başkanı Aras, 10 Nisan Polis günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında ve beraberinde yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Huzur ve güvenliğimizin teminatı olan polislerimizin teşkilat kuruluşlarının 169. Kuruluş yıldönümünün kutlandığı 10 Nisan polis gününde bu anlamlı gururu ve mutluluğu paylaşarak günlerini kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Ayrıca şehit polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazi polislerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Toplumun birlik ve beraberliği, huzur ve güvenliği için kutsal ve cefakâr bir görev üstlenen polislerimize sevgi ve saygılarımı ileterek son günlerde basında ve kamuoyunda Van polis teşkilatı ile Partimiz arasında dile getirilen haksız ve yanlış iddialara karşı bu anlamlı günde açıklama yapma gereği duyuyorum.” Dedi.

ARAS: “İDDİALAR ASILSIZ”

“Malumunuz üzere AK Parti olarak Van’da yaşadığımız en önemli problemin seçmen iradesine müdahale anlamında yapılan girişimlerin ve sandık güvenliğinin olduğunu defalarca dile getirmiş ve bu konuda 30 Mart günü yine kısmen mağduriyet yaşadığımızı paylaşmıştık. Elbette bu durumun sebepleri bilinmektedir. Ancak bir yerel gazetede çıkan haberde gerek eski emniyet müdürümüz Sayın Ümit Yurdakul hakkında Partimizin sandık kurul başkan listelerine müdahale ettiği yönünde iddiada bulunulmuş ve ilimizden ayrılış sebebi bu konuya bağlanmıştır. Bununla birlikte aynı haberde AK Parti Van teşkilatı olarak Van İl Emniyet teşkilatı hakkında seçim güvenliğimizin sağlanamadığı ve polis memurlarının görevlerini yerine getirmedikleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağımız ve şikayetçi olacağımız yönünde iddia şeklinde bir haber yapılmıştır. Yapılan bu habere karşı öncelikle Sayın Yurdakul’un iddia edildiği şekilde kasıtlı bir tutum ve eyleminin olmadığını ve bu nedenle şahsının haksız yere suizan altında bırakılmasını kabul etmediğimi kamuoyunun ve Emniyet teşkilatının bilmesinde yarar görüyorum.”

“ARAMIZDA PROBLEM YOK”

Aras ayrıca, “Ak Parti ile polis teşkilatı arasında bir problem yok” diyerek de Van Emniyeti’ndeki polisler hakkında şikayetçi olacakları yönündeki o iddiaları da yalanlamış oldu. Aras bu konuyla ilgili olarak; “Ayrıca diğer iddia olan Van emniyet teşkilatını savcılığa şikayet konusunun ise tamamı ile asılsız olduğunu belirtmek istiyorum. Zira Van Emniyet teşkilatı ile AK Parti teşkilatımız arasında herhangi bir problemin olmadığını gönül rahatlığıyla paylaşmak istiyorum. Elbette görevini yapmayan veya kötüye kullanan memur varsa bile evvela bu emniyet teşkilatına mal edilmez ve haksız yere yıpratılamaz. Ben fedakâr polislerimizin bu anlamlı günlerini tekrar kutlarken, basında çıkan bu konuya da açıklık getirdiğimi düşünüyor ve bu vesileyle polislerimizi tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim