Yaklaşık 110 gündür elektrikleri kesilen depremzedelere AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras müjde verdi. Aras yaptığı açıklamada uzun bir zamandır konu üzerinde çalışma yürüttüklerini ve çalışmalar neticesinde Ocak ayına kadar konteynerlere elektrik verileceğini belirtti. Yaklaşık 110 gündür elektrikleri kesilen depremzedelere AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras müjdeyi verdi. Aras yaptığı açıklamada uzun bir zamandır konu üzerinde çalışmalar yaptıklarını ve yaptıkları çalışmalar neticesinde konteyner kente Ocak ayına kadar elektirik verileceğini aktardı.

 

OLUMLU KARŞILIK VERİLECEĞİNİ TEMENNİ EDİYORUZ

 

Aras, son girişimleri neticesinde Ocak ayına kadar konteynerlere elektrik verileceğini, bunun haricinde iş verileceğini, kira ve kömür yardımında bulunulacağını belirterek, bütün bu adımlara karşılık ailelerin olumlu karşılık vereceğini temenni ettiğini söyledi.

 

ARAS: ISRARCI OLDUK

 

Aras, “Konteyner kentte kalan ailelerimizin sorununa çözüm bulmak için gerek milletvekillerimiz, gerek şahsım uzun süredir seferber olduk. Sayın Valimiz de bu konuda şartları zorlayacak şekilde, azami ölçüde çözüm tekliflerinde bulundu. Yani bugüne kadar yardım noktasında olabilecek en üst koşullara gelindi. Malumunuz 70 aile teklif edilen yardımlardan yararlanmaktadır. Kalan ailelerimiz, kamuoyunun da bildiği üzere kalıcı konut haricinde hiçbir teklifi kabul etmedi. Ama biz yine de bu işin olumlu neticelenmesi noktasında ısrarcı olduk. Son olarak yaptığımız girişimler neticesinde Ocak ayına kadar elektrik verileceğini duyurmak istiyorum. Bununla birlikte zaten kira yardımı teklifi geçerliliğini koruyor. Buna ilave olarak kömür yardımında bulunulacağını ve ayrıca iş konusunda da ihtiyacı tespit edilen aileye istihdam desteği verileceğini duyurmak istiyorum. Bütün bu adımlar mevcut şartlar çerçevesinde olabilecek en ideal yardımlardır. Kalıcı konut noktasında biz de isterdik ailelerimiz istediği olsun. Ancak maalesef bugün için bunun mümkün olmadığını bütün çabalarımız göstermiştir. Dolayısıyla temenni ediyorum ki ailelerimiz bu makul teklifleri kabul eder ve biran evvel zor şartlardan kurtulup bu ideal şartlara geçiş yaparlar. Bu noktada toplumun da desteğini ayrıca önemsiyor ve ortak bir destek verilmesini temenni ediyorum” dedi.

 

DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

 

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Anadolu konteyner kent sözcüsü Ali Ahi, sorunun çözümünde emeği geçenlere teşekkür ederek, kalıcı konut sorununun da en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını beklediklerini belirtti. Konteyner kent sözcüsü Ali Ahi, “Yaklaşık 120 gündür elektriklerimiz kesilmiş ve karanlıkta yaşam mücadelesi veriyoruz. Sorunun çözümü için birçok kişi girişimlerde bulundu. Ancak herhangi bir çözüm bulunamadı. Birkaç gün önce Van Koordinasyon Kurulu üyeleri ve BDP Van Milletvekili Özdal Üçer Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile görüştü. Vali Doğan kendilerine sorunun çözümü için çalışma yürüttüklerini ve birkaç güne kadar konteyner kente elektriğin verileceğini söyledi. Yoğun toplumsal baskı ve Koordinasyon Kurulunun girişimiyle elektrikler verilecek. Bu konuda destek verenlere teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim