ÜÇ AY SONRA ASKERE GİDECEK

Ağabeyinin Bismil ilçesinde bir arkadaşının vefatının ardından çıkan gösteride güvenlik güçlerine taş attığı gerekçesiyle 2.5 yıldır cezaevinde bulunduğunu ifade eden Araz, kendisinin de 3 ay sonra vatani görevini yapmak için askere gideceğini anlattı. Başbakan Erdoğan'ın ilçeye geldiğini duyunca onunla görüşmek istediğini belirten Araz, ilçe girişinde Başbakanın bulunduğu otobüsü görünce koşmaya başladığını ve ona ulaşmaya çalıştığını ancak güvenlik önlemi alan polisin buna izin vermediğini bildirdi.

 

 BARIŞ BARIŞ DİYE BAĞIRDIM

 "O sırada Başbakana el salladım ve 'barış barış' diye bağırdım. Bunun üzerine Başbakan otobüsü durdurdu ve beni yanına çağırdı. Başbakana içimdeki duyguları anlattım" diyen Araz, görüşmede çok duygulandığını ifade ederek şöyle dedi: "Barışı istedim ve çok duygulandım. Taş attığı için 2.5 yıldır cezaevinde olan ağabeyim için annem her gün ağlıyor, ben bir gün ağlamışım çok mu? Başbakanımızın bana yaklaşımı çok güzeldi. Bana dedi ki 'Ben niçin buradayım, süreci düzeltmek için buradayım'. Ağabeyim suçsuz. Başbakanımızdan onu özgürlüğüne kavuşturmasını istiyorum. Barışın ve özgürlüğün hakim olacağına bunu da Başbakanımızın en iyi şekilde gerçekleştireceğine inanıyorum. Dağdakilerin inmesini, cezaevindekilerin bırakılmasını istiyorum. Başbakan Erdoğan'a güveniyorum."

Bu arada babasının kalp hastası olduğu için çalışamadığını, ailesini kendisinin geçindirdiğini sözlerine ekleyen Araz, askere gitmesi durumunda ailesinin ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşayacağını söyledi. 

Editör: TE Bilisim