Arlem Akademi’nin Van Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlediği “Etkili İletişim-Diksiyon ve Beden Dili” eğitim programı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Sabah başlayan ve öğleden sonra sona eren programda Eğitimci Semra Odabaşı, katılımcılara günlük hayattan çarpıcı örnekler verdi, uygulamalı örneklerle eğitimi renklendirdi. Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci, onur konuğu olarak eğitim öncesi açılış konuşmasını yaptı.

Yaklaşık iki aydır planlanan ve 13 Aralık Cumartesi günü Van Ticaret Borsası Seminer Salonu’nda By Ekonomist Yöneticisi Burçin Erdemir sponsorluğunda gerçekleştirilen eğitim programına Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Yardımcısı Necati Yertürk, Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Şahin ve Yardımcısı Yakup Öğrenci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, VANTB Genel Sekreteri Tarkan Güven, Genel Sekreter Yardımcısı Eser Yıldız, öğretmenler, sağlık çalışanları, hizmet sektörü çalışanları, üniversite öğrencileri ve diğer kamu çalışanları katıldı.

HEM EĞİTİM HEM EĞLENCE

Yaklaşık 160 kişinin katıldığı eğitim programı plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle başladı. VANTB Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, Genel Sekreter Tarkan Güven, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şevgin, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci, Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, Yakup Örenci plaket aldılar. Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, By Ekonomist Burçin Erdemir ve Lokman Hekim Hastaneleri’ne de teşekkür belgeleri takdim edildi. Yaklaşık 5 saat süren eğitim programında Eğitimci Semra Odabaşı, gündelik hayatta karşı karşıya gelinen sorunlar, iletişim problemleri, toplumdaki yanlış algı ve davranışlarla ilgili somut örneklerle bilgiler sundu. Tiyatral kabiliyetlerini de ortaya koyan Odabaşı, zaman zaman dinleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.

İLK ORGANİZASYON VAN’DA

Program sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edilirken, konuyla ilgili hem Arlem Akademi’den hem de Van Ticaret Borsası’ndan açıklama geldi. Eğitimci Semra Odabaşı “İnsanımız bu tip eğitimlere büyük ilgi gösteriyor. Bu memlekette insanlara iyi ve doğru olanı anlatmak, insanımızı günün şartlarına uygun eğitmek ve onlara bir nebze de olsa katkı sunmak istiyoruz. Van’ı ve hemşerilerimi seviyorum, bu bölgede ilk organizasyonumuzu Van’da yaptık, bundan da gurur duyuyoruz” diye konuştu.

‘VAN’A BİR VEFA BORCUMUZ VAR’

Arlem Akademi müdürü Özlem Çetin ise “Bir ayağı İzmir, bir ayağı Van’da olan iki yönlü hizmet ağımız var ama her şeyden önce Van’a bir vefa borcumuz var. Vatandaşlarımızla, öğrencilerimizle, kamu çalışanlarımızla bugün güzel şeyler paylaşmak istedik, onların yanında olduk, bu birliktelikler devam edecek. Tüm katılımcılara, sponsorlarımıza ve ev sahibimiz Van Ticaret Borsası’na teşekkür ediyoruz” Dedi.

VANTB Genel Sekreteri Tarkan Güven ise “Katılım bizi memnun etti, akademinin Van’da düzenlediği ilk eğitim programına ev sahipliği yaptık. Bunun dışında kendi üyelerimize, personelimize ve çalışan kesime yönelik benzeri faaliyetler olacaktır. Yönetimimizin genel amacı ve temel felsefesi şudur, mevzu bahi eğer Van ise, biz vatandaşımıza hizmet için gereken ne ise onu yaparız, hocamız da, bizler de memleketimize aşığız. Bugüne vesile olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim