Yeni adli yıl sürecine vurgu yapan  Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ''Yeni adli yıl, hak ve hürriyetlerin teminatı olan hukuk devleti ilkesini daha da güçlendirme yılı olacaktır.'' açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni adli yıl açılışı için önemli açıklamalarda bulundu.

1 Eylül'de start vermesi öngörülen olan yeni adli yılın hak ve hürriyetlerin garantisi olan hukuk devleti ilkesini daha da güçlendirme yılı olacağına vurgu yapan Bakan Gül, bu yıl ile birlikte yeni uygulamalara geçileceğini anımsattı.

E-DURUŞMA UYGULAMASI

Bakan Gül, e-duruşma uygulamasına başlanacağına işaret ederek, ''Yeni adli yıl, test süreci başarıyla devam eden 'e-duruşma'nın pilot olarak uygulanıp yaygınlaştırılacağı bir dönem de olacaktır.'' açıklamasını yaptı.

''Adalet beklentisi karşılanmış, adalet ihtiyacı tatmin edilmiş bir toplum, hukukun üstünlüğünün de güvencesi ve bekçisi olacaktır.'' ifadelerini kullanan Bakan Gül, yeni adli yılda yeni infaz hakimliği yapılandırmasının uygulanacağını dile getirdi.

İNFAZ HAKİMLİĞİ YAPILANDIRILDI

Yargı reformu çerçevesinde mevzuata alınan 7242 sayılı kanun ile infaz hakimliği kurumunun tekrardan masaya yatırıldığını dile getiren Bakan Gül, infaz hakimliklerinin yetkilerinin genişletildiğini ve bir ihtisaslaşma adına bu kurumun adliye teşkilatında müstakil bir şekilde yapılandırıldığını ifade etti.

HABER365

Editör: TE Bilisim