Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, Başkan Yardımcısı Şükrü Akyüz, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Bekleyen, Ömer Aytaç Aykaç ve Selahattin Akdaş tarafından karşılanan YYÜ Rektörü Battal, cemiyetin yeni idari binasına taşınmasından dolayı hayırlı olsun temennisinde bulundu. Battal, ziyarette deprem sonrası en hızlı toparlanan kurumların başında gelen üniversitedeki gelişmeleri değerlendirdi. Deprem sonrası binlerce öğrenciyi kısa sürede ailelerinin yanına gönderdiklerini kaydeden Battal, hayalet kente dönen Van’ın yeniden ayağa kalkması için öğrencileri başka illere göndermek yerine 26 Aralık 2011’de yeniden ders başı yaptıklarını bildirdi.

BASINA TEŞEKKÜR

Deprem sonrası kentin ve üniversitenin ayağa kalkmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Van Valisi Münir Karaloğlu’nun çok önemli katkılarının olduğunu vurgulayan Battal: “Deprem sonrası öğrencilerimizi sağlıklı bir şekilde ailelerinin yanına gönderdik. Depremin ilk saatlerinde bakanlar kurulunun büyük bir bölümüyle Van’a gelen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, AFAD’da yaptığı ilk toplantıda bizleri dinleyerek hangi talepleri dile getirdiysek geri çevirmedi ve hayata geçirdi. Bu desteklerinden dolayı başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakan ve bürokratlarımıza ve Valimize; 22 bin öğrencimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Deprem sonrası Başbakanımızın desteği ve iradesi olmasaydı ne üniversiteyi bu hale getirebilirdik, ne de Van kısa sürede ayağa kalkabilirdi. Kampusta 250 bin metrekare bina güçlendirilmesinin yanında 2 bin 800 kapasiteli olan öğrenci yurtlarını 8 bine çıkarttık. 400 yataklı hastanemizin yatak sayısını ise 700'e, 540 olan akademik personel sayını 650'ye, personel lojman sayımızı 5 katına çıkardık. Bu zor günümüzde yayınlarıyla bizim yanımızda olan ve destek veren başta Vanlı gazeteciler olmak üzere tüm basın çalışanlarına teşekkü’ ediyorum.” dedi.

“TEK HEDEFİMİZ VAR”

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin uluslararasına açılma projesi olan Bolonya sürecini depreme rağmen başarılı bir şekilde yürüttüklerini anlatan Battal, “Biz depreme rağmen Bolonya sürecini bitirdik. YYÜ'de bu süreç bizimle başladı. Bizden önce bu tür çalışmalar yoktu. Bizden önce Erasmus kapsamında yurt dışından bize gelen öğrenci sayısı 3 ile 5'i geçmiyordu. Yaptığımız çalışmalarla önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında yurt dışından gelen öğrenci sayısı 150'ye çıkmış olacak. Avrupa'da alt yapımızın çok güçlü olduğunu biliyoruz. Avrupa'ya yaptığımız gezide fiziki imkânlarımızın ne kadar güçlü olduğunu anlattık. Mesela tek kişilik odaların da olduğu yurtlarımızı onlara anlattık. Tabi bununla birlikte öğretim üyelerimizi yurt dışına gönderme çalışmalarımız da var. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'a gittik. Geniş kapsamlı bir şekilde yeniden gitmek istiyoruz. Orada birçok görüşmelerimiz oldu ve çok da olumlu geçti. Şimdi üniversitemizin tanıtımı ile ilgili hazırladığımız İngilizce ve Kürtçe broşürleri Kuzey Irak’ta dağıtımını yapacağız. Arkadaşlarıma artık yürümenin zamanı olmadığını koşmamız gerektiğini söylüyorum.” dedi.

“BENİM 22 BİN ÖZ EVLADIM VAR”

Üniversiteye devam eden 22 bin öğrenciyi kendi evladı gibi gördüğünü dile getiren Battal: “Öğrencilerimizin rahat etmeleri için elimizden gelen her şeyi onlar için yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz de bunu çok iyi biliyorlar. Üniversitemizde 22 bin öğrencimiz var. Bu 22 bin öğrenciyi kendi evladım gibi görüyorum. Göreve geldikten sonra hepsiyle çok rahat görüşüyorum. Zaman zaman çocuklarımızın kaldıkları yurtlarda kendilerini ziyaret ediyor, onlarla aynı ortamı paylaşıyorum. Sosyal medya üzerinden de çok rahat iletişim kuruyorum. 22 bin öğrencinin farklı düşünceleri olabilir, ancak bizim tek amacımız var:  Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni bilimsel çalışmalarıyla, sportif faaliyetleri ve kültürel etkinlikleriyle dünyada söz sahibi olan üniversiteler arasına yükseltmek.” dedi.

BAŞKAN SEVİNÇ: KATKI SUNMAYA HAZIRIZ

YYÜ Rektörü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vangölü gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, “2001 yılında ilimiz çok büyük iki deprem yaşadı. Bu süre içinde Vanlıların birçoğu başka illere gitmek zorunda kaldı. Ancak bizler kamu görevi yapmamıza ve çok yakın arkadaşlarımızı depremde kaybetmemize rağmen kenti terk etmeyerek ilimizin yeniden imarı konusunda olumlu haberler yapmaya çalıştık. Sadece deprem değil üniversite ile ilişkilerimiz her zaman en üst seviyede olmuştur. Bunun da en önemli nedeni, Sayın Rektörümüzün basınla olan iyi ilişkileridir. Üniversitemizin dünya üniversiteleri arasında hak ettiği yeri alması konusunda bizler de elimizden gelen katkıyı yapacağız.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim