Van’da, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ bu sene 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanacak.

 

Müftülükte ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen İl Müftüsü Nimetullah Arvas, etkinlikler hakkında basına bilgiler verdi. Her yıl 1-7 Ekim tarafından kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2015 yılına mahsus 12- 18 Ekim tarihleri arasında kutlanacağını belirten Arvas, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kutlanacak etkinlikler, ‘Cami ve Namazla Arınma’ teması çerçevesinde düzenlenecektir” dedi. Açılış konuşmaları ve basın toplantılarıyla başlayacak olan etkinliklerde; sinevizyon gösterimi ve konferansların verileceğini ifade eden Arvas, “Camilerde Buluşma’ adı altında özellikle sabah namazlarında cemaatin camilere teşviki sağlanacak, başarılı personele ödüller verilecek, camilere Kur’an-ı Kerim hediye edilecek, 100 bin hatim okuma kampanyası, israfı önleme kampanyası, kitap dağıtılması ve kadınlara yönelik İrşad programları düzenlenecektir. Bunun yanında, şehit ve gazi aileleri, yaşlılar, sevgi evlerindeki çocuklar, tutuklu ve hükümlüler, öksüz ve yetimler, kimsesiz ve mülteciler, kurumlar ve esnaf ziyaretlerimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamalarında il ve ilçelerde yapımı devam eden camiler hakkında da bilgi veren Arvas, “İlimizde inşaatı devam eden 138 cami ve Kur’an kurslarına Diyanet İşleri Başkanlığı’nca gönderilen ve bunun yanında mahallinde toplanan yardımlarla birlikte toplam 5 milyon 875 bin 394 TL’lik bir harcama yapılmıştır. Bunun yanında depremde zarar gören Hz. Ömer Camisi, TDV bütçesinden 500 bin TL harcanarak tekrar ibadete açılmıştır. Ayrıca il genelinde TOKİ tarafından 27 cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2 cami ve TDV tarafından ise 2 cami yaptırılarak ibadete açılmıştır. Vatandaşların katkılarıyla yapılan 132 caminin inşası ise devam ediyor. Ben bu vesilelerle Camile ve Din Görevlileri Haftası’nın başta ülkemize, ilimize ve camiamıza hayırlar getirmesini, namazla dirilişe vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim