Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasimizin en köklü temsil makamlarından biridir. Aynı zamanda Muhtar, devletin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Bu temsiliyet muhtarlarımıza bulunduğu yerleşim birimlerinde vatandaşlar ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görevi vermektedir. 

AK Parti Hükümetlerimiz döneminde 2002'den bugüne kadar birçok alanda gelişim ve değişim içinde olan Türkiye, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi içinde önemli adımlar atmıştır. Muhtarlık kurumu da bu dönemde hak ettiği değeri görmüş, özlük hakları başta olmak üzere ve birçok kazanımlar elde etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirli aralıklarla muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Ak Partinin, muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir.

Kalkınan ve sürekli büyüyen Van’da, Mahallelerimizden-Belediyelere, Kamu kurumlarından -Valiliğe kadar,  Devletimizin tüm birimleri uyum ve işbirliği içinde  hareket etmektedirler. Muhtarlarımızın da bu istikamette halkın içinde gelen kişiler olarak, katkı sağladıklarına şahit oluyoruz. AK Parti olarak hizmetlerimizin gerek planlanması gerekse hayata geçirilmesi aşamasında, muhtarlarımızın görüş ve önerileri her zaman vazgeçilmez olmuştur ve olacaktır.

Kamu hizmetinde çözüm ortağı olarak görevlerini layıkı ile yerine getiren, muhtarlarımız her türlü takdiri hak etmektedirler.Hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen ve bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda bilgi akışı sağlayan, yakın mesai arkadaşlarım olarak gördüğüm çok değerli muhtarlarımıza bu anlamlı günde emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

19 Ekim Muhtarlar günü vesilesiyle bir kez daha muhtarlarımızdan ebediyete göç etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet, görevi başında vatandaşın derdiyle dertlenen, tüm muhtarlarımıza da huzurlu bir hayat  ve başarılar diliyorum.

Editör: TE Bilisim