Kenti yakından ilgilendiren konuları, yatırımları ve projeleri yakından takip eden Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, yine önemli konularla bakanlıklara çıktı. Şimdiye kadar ilgili bakanlıklarda kent adına kritik görüşmeler yürüten Arvas, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret ederek yereldeki talep ve beklentilerini iletti.

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, göreve başladıktan sonra nihayete erdirilmesinden büyük rol olduğu projelerle birlikte kenti ilgilendiren diğer önemli yatırım ve programların takibini yapıyor. Vekillik görevi sonrası birçok icraat ve yatırımın müjdesini Van halkı ile paylaşan Arvas, daha önce başlattığı bakanları ziyaret edip sorunları aktarma noktasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kapısını çaldı. Daha önce de Van ile ilgili birkaç kez görüştüğü Bakan Ersoy’a Van’ın beklediği yatırımlar noktasında kapsamlı bir dosya ve önemli konularla giden Arvas, kentin de yakından takip ettiği önemli konuları paylaştı. Başta turizmi ilgilendiren konular olmak üzere Van’daki Millet Bahçesi projesine dair önemli bir otopark önerisi, Kütüphane, Kültür Merkezi gibi konuları bakana ileten Arvas’ın bu önerileri sonrası bakanlar da ilgili makamlara talimatları verdi.

VAN GÖLÜ HAVZASI TURİZM GELİŞİM BÖLGESİ OLSUN

Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Abdulahat Arvas, her fırsatta Van’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini Bakanlıklara taşıyarak samimiyet ve gayret ile hizmet ediyor. Bu haftada Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile ayrı ayrı görüşerek yereldeki talep ve beklentileri kendilerine iletti. İlk olarak turizm Kültür ve Turizm Bakanı ile yapılan görüşmelerde Van’ın bütün zenginlik ve çeşitliliğe rağmen turizm altyapısının yetersizliği nedeni ile turizm sektöründen yeterli payı alamadığını, bölgeyi bugüne kadar tıkayan terör ve güvenlik kaygılarının ortadan kalktığını ifade eden Arvas, Bakan Ersoy’dan Van’ın turizm altyapısı ve tanıtımı için destek istedi. Van Gölü havzasının Turizm Gelişim Bölgesi olarak ilan edilmesi konusunu tekrar gündeme getiren Milletvekili Arvas, Van Gölü havzasına özgü bir destek paketi ile büyük ölçekli yatırımların önünün açılacağını söyledi.

KÜLTÜR MERKEZİ VE HALK KÜTÜPHANESİ YATIRIM PROGRAMINA DAHİL EDİLSİN

Tur operatörlerinin Van’ı programlarına dâhil etmesi ve bölge illerine seyahat etmek isteyen turistlere sigorta yapılması konusunu da gündeme getiren Arvas, kamu sigorta şirketlerinin bu konuda sorumluluk alması gerektiği söyledi. Depremde ağır hasar gören ve kullanılmaz hale gelen Van Kültür Merkezi ve İl Halk Kütüphanesi Projesinin de yatırım programına dâhil edilmesi, Erciş ilçesinde tamamlanan Atakan Çelik Kültür Merkezinin tefrişatı ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tahsis edilmesi, Ercişli Emrah ile Selvihan Kültür evinin yapılması gibi konular Bakan Ersoy’a iletildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın da hazır bulunduğu görüşmeler de, Bakan Ersoy tarafından gerekli talimatları verdi.

MİLLET BAHÇESİNİN ALTINA OTOPARK YAPILMASI ÖNERİSİNDE BULUNDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Bakan Murat Kurum başkanlığında yapılan heyetler arası görüşmede Erciş ilçesine ait imar planı revizyonları, millet bahçesi, şehir içi aydınlatma, kentsel dönüşüm projesi kapsamında satışı yapılmayan dükkân ve ofisler ile TOKİ tarafından yapılması planlanan 2. Etap gibi birçok konu istişare edildi. Erciş Belediyesinin borç yükü nedeniyle hizmet edemediğini Bakana aktaran Milletvekili Arvas, özellikle araç, makine ve çöp konteyneri konularında destek isteyerek Belediye’ye nakdi yardım yapılmasını istedi. TOKİ tarafından, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına devir edilen eski devlet hastanesi alanı millet bahçesi olarak projelendirilecek, söz konusu projede millet bahçesinin altına otopark yapılması konusunda bakana destek talep edildi. Bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda, Sayın Bakan tarafından gereği için ilgili talimatlar verildi.

BALIKÇI BARINAĞI TALEBİ

Van Milletvekili Abdulahat Arvas beraberindeki Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Erciş ve Van’ın kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımları ile haberleşme konuları istişare edildi. Çevre yolu ile ilgili devam eden imar uygulamalarında ikinci etabın askıda olduğunu aktaran Arvas, sürecin hızlandırılması konusunda Sayın Bakanı bilgilendirerek yol yapım çalışmaları için destek istedi. Edremit çevre yolu, havaalanı kavşağı, karayolları kavşağı, üniversite kavşağı, Kuskunkıran tüneli ikinci tüp geçidinde yapılması ve Van Gölü’ne ihtiyaç duyulan balıkçı barınağı, yanaşma yerleri ile mevcut yatırımların bakım ve onarımları konularında da talepte bulunuldu. (ŞEHRİVAN-İHA)

Editör: TE Bilisim