AK Parti’nin Van Milletvekili Abdulahat Arvas, vekillik görevine başladığı günden bu yana aktif bir çalışma profili çizmeye devam ediyor. Göreve başlar başlamaz Van’ın yıllardır çözülmeyen önemli konularda girişimler yapan Arvas, Erciş Devlet Hastanesi’nin tamamlanması, Erciş İçme suyu projesinin sonlandırılması gibi hayati dokunuşlardan sonra Kentsel Dönüşüm konusunda da beklenen müjdeyi verdi. Depremden bu yana Erciş’in en çok konuştuğu konulardan birisi olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile ilgili detayları kamuoyu ile paylaşan Arvas, Çevre Şehircilik Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde kentsel dönüşümle ilgili önemli aşamaların kat edildiğini duyurdu.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas tarafından yapılan açıklamada Erciş Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda mutlu sona ulaşıldığı haberi verildi. Bir açıklama ile Erciş’in yıllardır gündeminde olan Kentsel Dönüşüm konusunu değerlendiren Arvas, 2012 yılında çalışması start verilen çalışmayı hatırlatarak süreç içinde yaşanan gelişmeleri de paylaştı.

ARVAS: EN ÇOK TAKİP ETTİĞİM KONULARDAN BİRİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM OLDU

Arvas, değerlendirmesinde 2012’den bu yana işleyen süreç için şu ifadeleri kullandı: “2012 yılında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Erciş Belediyesi arasında imzalanan protokolle 1. Etap Erciş Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 4,3 ha alanı kapsayacak şekilde planlanmış ve çalışmalar başlatılmıştı. Kentsel dönüşüm sadece depreme dayanıksız olan binaların yıkılıp yeniden ıslah edilmesi olarak görülmemelidir. Dönüşüm süreci kentin çehresinde değiştirmektedir. Ancak kentsel dönüşümde yaşanan karmaşıklıklar ve süreç ile ilgili ilgisizlikler hak sahiplerini ve insanlarımızı tedirgin etmişti. Seçildiğim günden bugüne ısrarla takip ettiğim konulardan biride bu oldu.”
 

SÜRÜMCEMEDE KALAN NE VARSA TAMAMLIYORUZ!

Arvas konuyla ilgili olarak: “AK Parti Hükümetlerinin emek verdiği, kaynak aktardığı hiçbir yatırımı sürüncemede bırakmayacağız, başlanmış ancak ilgisizlikten dolayı kaderine terk edilmiş ne varsa inşallah tamamlıyoruz. Erciş Devlet Hastanesi, Arıtma Tesisi, Kentsel dönüşüm ve İmar gibi konular çok vaktimizi aldı. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlarımızın desteği ile Devlet Hastanesini hizmete açtık, Arıtma Tesisi kısa zamanda tam kapasite hizmete açıyoruz. Erciş’in su sıkıntısı bitiyoruz. Kentsel dönüşüm ve imar ile ilgili Çevre Şehircilik Bakanımızı bugüne kadar 2 defa Van’a ve Erciş’e getirerek sıkıntılarımızı yerinde anlattık. Erciş’in ve Ercişlilerin menfaatleri doğrultusunda inşallah bütün konuları hep birlikte çözeceğiz.”

ERCİŞ ÖRNEK BİR KENT HALİNE GELECEK

“Erciş’i alt yapı, üst yapı ve kentsel dönüşüm projeleriyle örnek bir kent haline getireceğiz. Erciş’imizi ekonomik, sosyal ve kültürel projeler ile bölgenin cazibe merkezi yapacağız. Erciş AK Parti Belediyesi ile zenginleşecek ve güzelleşecek. TOKİ mülkiyetinde bulunan 419 dükkân ve 48 ofis olmak üzere toplam 257 adet işyeri 12 Mart 2019 tarihinde açık arttırma usulü ile satışa sunuldu. 89 adet işyeri satılarak yeni sahiplerine teslim edilecek. Geri kalan işyerleri ve ofisler yine TOKİ tarafından açık satış usulü ile satılacaktır. Taşınmazlar %25 peşin olmak üzere 120 ay vadeli olarak satışa çıkarıldı. TOKİ İdaresince satışa çıkarılan bütün projelerde muhammen bedeller KDV hariç olarak belirlenmektedir. Erciş Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin tamamlanması ile birlikte takdir edilen bedel sonucu satılan işyerleri ile ilgili KDV tutarları taşınmazın tesliminden sonraki vadelere yayılarak tahsil edilecektir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZLEŞME İMZALAMA TARİHİ UZATILDI!

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve TOKİ Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesin de Erciş Kentsel yenileme projesi kapsamında hak sahiplerinin 20.03.2019 tarihine kadar imzalaması gereken Gayri Menkul Satış Sözleşme tarihi 31.03.2019 tarihine kadar uzatılmıştır. KDV indirimine imkân sağlayan 535 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi süresi 31.03.2019 tarihi ile sınırlıdır. Söz konusu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi birçok sektöre katkı sağladığı gibi emlak sektörüne olumlu katkılar sağlamıştır. %18 olan KDV’nin %8 düşürülmesi sektörü canlandırmıştır. Hem Erciş hem de ekonominin dinamik yapısını korumak adına Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız ile görüşerek Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin uzatılmasını teklif ettik. İnşallah bu yönde bir müspet değerlendirme olur ve vergi indirimleri bir süre daha devam eder.”

Editör: TE Bilisim