Van’ın sorunlarını yakından takip etmek amacıyla sürdürdüğü kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal ve Hızır Esnaf ve Sanatlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Faruk Alpaslan’ı makamında ziyaret etti.

 

Kurukcu kurum ziyaretleri kapsamında önce MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal sonrasında ise Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan ile Van’ın en çok tartışılan konularını görüşerek sorunların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulundu. Kurukcu, yapmış olduğu ziyaretlerden olumlu sonuçlar aldığını, Van’ın sorun ve sıkıntılarını yakından görmek amacıyla bu ziyaretlere önem verdiklerini, fikir alışverişleri sonucunda çıkan ortak görüşlerin Van açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

“TOKİ’LERDE ASIL DEPREM ŞİMDİ BAŞLIYOR!”

Ziyaretleri sonrasında bir açıklama yapan Mehmet Kurukcu özellikle esnafın ciddi manada zorluklar yaşadığını, kepenk indirme sayısının arttığını, birçok esnafın iş küçültmeye gittiğini, TOKİ’lerde asıl depremin yeni başladığını, Van’ın kasasından her ay 8 milyon TL’nin çıktığını bunun 18 yıl devam edecek olmasının Van için asıl deprem olduğunu söyledi. Kurukcu konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Gerek siyasi parti temsilcileri gerekse kurum ve kuruluşların önde gelenlerinin yeri geldiğinde kimliklerini bir kenara bırakıp Van ortak paydasında buluşmaları gerektiğini, bunun sağlanması durumunda ise huzurlu ve güvenli bir şehir yaratabileceklerini, Van ortak paydada tutulduğunda sorunsuz bir şehir izleyebileceklerini kaydetti. 

Editör: TE Bilisim