Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey ve yönetim kurulu üyeleri, işadamı Erdal Çankaya'yı ziyaret etti.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, yönetim kurulu üyeleri Kurban Oluz ve Levent Gürel ile GENÇ-DER yönetim kurulu üyeleri Volkan Tuncer ve Ali Ucum ile birlikte işadamı Erdal Çankaya'yı şirket bürosunda ziyaret etti. Ziyarette konuşan ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, "İşadamı Çankaya'nın kendi alanında çok başarılı olduğunu ve bölgedeki gençlere ve ailelere iş vererek ekmek kazanmalarını sağlayıp, aynı zamanda da ülke gelişimine fayda sağladığını" söyledi.

ASİMDER olarak şehrin başarılı işadamlarını ve yatırımcılarını ziyaret ederek, şehrin ekonomisine sağladıkları katkının yanı sıra toplumun ve ülkenin faydasına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına da destek olmaları konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Gülbey, "İşadamlarımız 2015 yılının önemli olduğunu bilmeleri gerekiyor. Ermeni lobisinin sözde Ermeni soykırımının 100'ncü yılında Türkiye'yi yurt dışında hem ticarette hem de prestij olarak çok zora sokma faaliyetleri peşinde, ayrıca Ermenistan’la sınır olan şehrimizde bulunan Alican Sınır Kapısı’nın açılması, topraklarının yüzde 20'si işgal olmuş olan Azerbaycanlı kardeşlerimizi inciteceği ve onları bu haklı davalarında yalnız bırakmaktır. Bu da kardeşin kardeşe ihaneti manasına gelir. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarındaki işgal sona erinceye kadar Alican Sınır Kapısı’nın açılmaması konusunda işadamlarımızdan destek istiyoruz" dedi.

İşadamı Erdal Çankaya ise, "ASİMDER'in yapmış olduğu bu ziyaretten çok memnun oldum. Çalışmalarınızı destekliyor ve taktirle takip ediyorum. Bu şehirde yaşayan bir köklü ailenin çocuğu olarak hep büyüklerimizden Ermeni çetelerinin bölgemizde yapmış olduğu katliamları dinledim. Ermenistan'ın kardeş Azerbaycan toprağındaki işgali sona erdirip komşu ülkeleriyle barış içinde yaşamalı ve bu bölgedeki ekonomiden payını almalıdır. Şehrimizin gençleri ve ailelerine iş imkanı sağladığımız için mutluyuz, ama işadamlarımızın da korunması gerek devlet kurumlarının yaptırmış olduğu işlerinde yerli esnafa öncelik vermeli ki bizlerde şehrimizin gençlerine sahip çıkıp iş imkanları yaratabilelim" şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, işadamı Erdal Çankaya'ya Türk-Azerbaycan ve dernek logosu bulunan masa bayrakları ile Ermeni meselesini içeren tarih kitapları hediye etti.

Editör: TE Bilisim