Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, ilde satılan kaçak çayların zehir saçtığını belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

İran’dan Türkiye’ye torbalar halinde sokulan çayların yıllardır depolarda kaldığını ve çoğunun küflendiğini belirten Ermiş, bunların sağlığa elverişsiz olduğunu söyledi. 1 Dolar maliyetinde olan bu çayların Ağrı’nın Gürbulak, Hakkâri’nin Esendere ve Van’ın Kapıköy kapılarından Türkiye’ye sokulduğunu ifade eden Ermiş, “Bu çaylar üreticiyi teşvik için, çay üretimini arttırmak ve çiftçiye destek için yıllardır İran’daki depolarda bekletilen çaylardır. İran’da sadece gübre olarak kullanılan bu çayların satılması ve tüketilmesi yasaktır” dedi.

Yetkililerin açıkta satılan bu çayları incelemesi gerektiğini dile getiren Ermiş, “Devlet yetkilileri, insan sağlığına zararlı bu çayların Türkiye’ye girişini engellemelidir. Madem İran’dan çay alacağız. Neden açık torbalardaki saman şeklindeki çayı alıyoruz? Neden ambalajlı, markalı çay almıyoruz? Bu konuda Sağlık Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın konuya el atamasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim