Kobanê’de hayatını kaybeden YPG’li İsmail Oktay ile  Mazlum Aşkan’ın cenazesi Van’da düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan HDP Milletvekili adayı Lezgin Botan, cenazelerinin Kürt halkı ve Kürdistan’ın gerçeği olduğunu belirterek, “Özgürlük ancak yaşamını bu uğurda verenlerin sayesinde kazanıldı.” Dedi.

 

Kobanê’de IŞİD çeteleri ile yaşanan çatışmada hayatını kaybeden YPG’li Mazlum Aşkan ile İsmail Oktay’in cenazesi Gevaş girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılandıktan sonra Karşıyaka Beşyol Kavşağı’nda sloganlar ile omuzlara alındı. Daha sonra Yenimahalle mezarlığına doğru yürüyüşe geçen kalabalık Abdullah Öcalan’ın, YPG Savaşçıları Oktay ve Aşkan’ın fotoğrafları ile PKK, KCK bayrakları açarak slogan attı. Cenaze törenine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Miraz Çallı, HDP milletvekili adayları Lezgin Botan, Tuba Hezer, DBP, HDP yöneticileri, Belediye eş Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

ALKAN: TEK İSTEKLERİ MÜCADELEYİ SAHİPLENME

Cenaze töreninde ilk olarak söz alan MEYADER Van Şubesi Başkanı İbrahim Alkan, Kobanê’de yaşamını yitiren gençlerin Kürt halkının özgürlüğü için canlarını feda ettiklerini ifade ederek, “Şehitlerin tek istekleri onların mücadelesine Kürt halkının kaldığı yerden sahip çıkmasıdır” dedi.

 

BOTAN: HEPSİ BİRER YILDIZDIR

HDP Milletvekili adayı Lezgin Botan ise, şehit cenazelerinin Kürt halkı ve Kürdistan’ın gerçeği olduğunu belirterek, “Özgürlük ancak yaşamını bu uğurda verenlerin sayesinde kazanıldı. Kürdistan ve Kobanê şehitleri insanlığın şehitleridir. Özgürlük yolunda birer yıldızdır hepsi. Onlar yakın zamanda tüm halklar ve dünya için özgürlüğü kazanacak” dedi.

 

MÜCADELE ÇAĞRISI YAPTILAR

YPG’li Aşkan’ın babası Osman Aşkan da, oğlunun Kürt halkının özgürlüğü için canını feda ettiğini söyleyerek, zafere kadar mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu. YPG’li Oktay’ın amcası Fahit Oktay da Kürt halkının düşmanlara karşı direnişi elden bırakmaması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından Aşkan ve Oktay’ın mezarına çiçekler bırakıldı. Mezarlıktan ayrılan kalabalık, taziye evine geçerek aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.


Kaynak-Wangundem.com

Editör: TE Bilisim