Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin Van Şubesi'nde dün flaş bir kriz patlak verdi. Sıkıntılı bir süreçten geçen, görevden almalar, kapatılmalar ve benzeri konular ile gündeme gelen ASKON'un Van Şubesi'n ile Genel Merkez arasında büyük bir kriz yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde görevden alındığı iddia edilen başkan Fatih Altun, dün yaptığı bir açıklama ile şubeyi kapattıklarını açıkladı. Açıklamanın üzerinden kısa bir süre geçmeden genel merkez hemen cevap verip bu açıklamayı yalanladı. "FATİH ALTUN İSTİFA ETMEMİŞ YETERSİZ GÖRÜLDÜĞÜ İÇİN GÖREVDEN ALINMIŞTIR" mesajı yayımlayan genel merkez konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"11 Eylül 2019 tarihinde ASKON Yönetim Kurulu tarafından görevden alınan ASKON Van Eski Şube Başkanı Sayın Fatih Altun, görevden alınması sonrası kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve içinde sayısız tutarsızlıklar içeren bir metin kaleme almıştır. Sayın Fatih Altun’un kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalarına ilişkin gerçek doğrular ise şu şekildedir; Sayın Fatih Altun istifa etmemiş, 11 Eylül 2019 tarihinde ASKON Genel Merkez Yönetimi tarafından görevden alınmıştır. Sayın Fatih Altun’un şube kapatma gibi bir yetkisi yoktur. Şube feshetme, kapatma veya açma yetkileri tamamen ASKON Genel Merkezine aittir. Dolayısıyla Türkiye’nin en önde gelen STK’larından ASKON, Sayın Fatih Altun’dan önce olduğu gibi, Sayın Fatih Altun’dan da sonra güzide Van ilimizde çalışmalarını sürdürecek, Van iline katkı vermeye devam edecektir. Kaldı ki bu görevden alma sonrası Van’a katmadeğeri olacak 3 önemli isim ile bilinçli teşkilat yapısına ve ahlakına uygun mümtaz şahsiyetler ile adaylık süreci devam etmektedir. 16.05.2017 tarihinde göreve gelen Sayın Fatih Altun başkanlığında ASKON Van Şubesi, Van gibi Büyükşehir olmuş güzide bir ilde yeterli performans sağlayamamış, arzu edilen çalışmalara imza atamamış, kırk dolayında üye sayısını dahi yakalayamamıştır. Bulunduğu ilin en üst makamı Valilik gibi bir makam karşısında kurumunu nasıl temsil etmesi gerektiğini bilemeyen bir yönetim anlayışla yolumuza devam etmemiz asla düşünülemezdi. Bu nedenle Fatih Altun, ASKON’un etkin ve yoğun temposuna ayak uyduramadığı ve kuruma katkı sağlayamadığı için görevden alınmıştır.

Bir diğer hususta şubelerin katlı payı ödemeleri konusunda yapılan açıklamaya ilişkin olacaktır; Fatih Altun rakamlar üzerinden algı oluşturarak kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Van gibi Büyükşehir olan bir güzide ilde aidatların yüzde 90’ın Genel Merkez istiyor diyerek, kendi beceriksizliğini de ortaya koymuştur. Şöyle ki, siz teşkilatlanmanızı düzgün yapamaz Büyük ASKON’a ayak uyduramazsanız yüzde 90 gibi bir rakam telaffuz edersiniz. Siz iş insanlarından oluşan bir yapı ve Büyükşehir sınırları içerisinde iseniz, buna yakışır bir performansı sergilemelisiniz. Genel Merkez tarafından tüm Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan şubelerden alınmak üzere yaklaşık 2 asgari ücret katılım payını (5 bin TL) yi karşılayamıyorsanız ne iş insanlığından ve ne de ASKON’a katkıdan bahsedebilirsiniz. Kamuoyu alınan bu katkı paylarının burslara, gençlerin projelerine, üyelerin ihtiyaçlarına yönelik icraatlara, ASKON’un daha ileriye gitmesi için istihdam edilen ve edilecek personel ve giderlerine, biçarelere çare olmasına, sosyal sorumluluk projelerine, işbirliklerine, Türkiye’nin geleceğine yönelik çalışmalarına katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla ASKON’u daha da güçlü kılmakta ve ASKON’un ülkesine yarar sağlamasına katkı olmaktadır.

Diğer bir konu da ‘zenginler kulübü olup, kapitalist’ oldular yakıştırması. Bu açıklama Sayın Altun’un ASKON’un değerlerinden ne kadar uzak olduğunu, hırs ve heveslerine yenilerek, fütursuzluk içinde olduğunun açık göstergesidir. ASKON kamuoyunun da bildiği üzere, kapitalizme karşı duran, faiz lobisine en çok diklenen bir kuruluştur. Bunu herkesim bilirken Sayın Altun’un bunu bilememesi kurumdan ne kadar kopuk olduğunun göstergesidir. ASKON, şube ağları ve temsilcilikleri ile büyümeye devam edecektir. ASKON Bayrağı yeri ve zamanı geldiğinde daha da yukarıları taşınmak üzere görevinin eri, ASKON sevdalılarına teslim edilecektir. Biz yeni yönetim oluşturmuş olabiliriz lakin ASKON içinde her türlü görevin içinden gelerek, bu büyük tecrübelerimizi ASKON’a aktarmak üzere yönetim kurulumuzu oluşturduk. Ve ilk günkü heyecanımız ile ASKON ve Türkiye için tüm mesaimiz gece-gündüz, uzak-yakın demeden vermekteyiz ve vermeye de devam edeceğiz. ASKON Ülkesi ve milleti için koşmaya, üretmeye, haklı zenginlikle üretmeye, yarının inşasına Allah’ın izni ile devam edecektir. Biz yolumuza; davamıza, ülküsüne sahip çıkanlarla devam edecek olup, ülkemizin istiklali ve istikbali için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim