İlk olarak Van Valisi Aydın Nezih Doğan’a ziyaret eden ASKON üyeleri ardından Van Büyükşehir Belediyesine giderek Eş başkanlar Bekir Kaya ve Hatice Çoban’ı ziyaret etti.

ASKON Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Maşallah Gözel ziyaretlerde ASKON’un kuruluş amacı ve öngörülen çalışmalar hakkında Vali Doğan, eş başkanlara bilgiler sunarak, hazırlamış oldukları projeler ve son zamanlarda ilde yaşanan sosyal ve ekonomik problemleri dile getirdi. İlde yaşanmakta olan beyin ve sermaye göçüne sanayici ve iş adamları temsilcileri olarak çözüm bulmak, üzerine yoğunlaştıklarını ifade eden Gözel, bu konuda tüm kurum, iş dünyası temsilcilerinin ve STK’ların sorumluluk alması gerekliliğine vurgu yaptı.
ASKON Van şubesinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Valisi Aydın Nezih Doğan İse, “ASKON’un Van’da kurulmuş olması bizim için bir avantaj. Yeni bir işadamları grubu bir araya geldi. Yeni bir heyecan oluştu. Bugün ise konuştuğumuz konular zaten ekonomiye dairdi. Bizim beklentimiz o ki, Van bugün yaşadığı bazı temel sıkıntılarda böyle iyi niyetli adımlarla geleceğe güvenle baksın. O açıdan biz arkadaşlarımızın yaptığı işi takdir ediyoruz Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kentimizde yapacağınız her şeyin hem kent dokusunu hem de kentte yaşayan halkımıza çok büyük katkısının olacağını biliyoruz. Bu anlamda bizde bize düşen desteği sağlamaya hazır olduğumuzu söyleyebiliriz. Tekrar hepiniz hoş geldiniz, başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim