ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ - İpekyolu Kaymakamı ve Başkan Vekili Sinan Aslan, kentteki ulusal ve yerel basınla bir araya geldi.

İpekyolu Kaymakamı ve Başkan Vekili Sinan Aslan, kentteki ulusal ve yerel basınla kahvaltıda bir araya geldi. İpekyolu’nda kaymakamlık görevini yürüten Aslan, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan kararname ile İpekyolu Belediyesi Belediye Başkan Vekilliğine atanmasının ardından ilçede devam eden projeler, yapılması planlanan projeler ve ilçedeki problemler konusunda kentteki basınla mensuplarıyla görüş alışverişinde bulundu. Aslan, kısa süre içerisinde göreve başladığını ve ileriki süreçte yapılacak hizmetlere ilişkin başlıklar halinde açıklayacaklarını söyledi. Aslan, ilçedeki problemleri ele aldıklarını yapılması gereken adımları ise kısa süre içerisinde atacaklarını ve çözüme kavuşturacaklarını vurgularken, İpekyolu ilçesini alt ve üst yapısıyla, yeşil alanlarıyla, çevre temizliğiyle, planlı bir şehir olarak yaşanabilir ilçe haline getirmek için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

“HİÇ KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMA GİBİ ÇABAMIZ YOK”

Burada kısa bir açıklama yapan İpekyolu Kaymakamı ve Başkan Vekili Aslan, İpekyolu ilçesi için her türlü öneri ve talepleri mümkün olduğunca almak istediklerini vurguladı. Aslan, sözlerine şöyle devam etti: “Çok samimi duygularımla söylüyorum bizim hizmetten başka hiçbir gayemiz yok, bunu zaten ilerleyen süreçte yaptığımız hizmetlerle hepiniz göreceksiniz. Reklam, sponsorluk tarzında girişimlerimiz yok. Benim sizlerden tek bir ricam var yaptığımız işleri, hizmetleri sadece doğru haber yapın bizleri hizmetlerimizle ön plana çıkarın. Çalışma arkadaşlarıma da daha önce belirttim benim hiç kimsenin fikri, zikri, hayata bakışı, yaşam tarz ile ilgili sorunum olmadı. Hiç kimsenin ekmeği ile de oynama gibi çabamız da yok. Sadece işini düzgün yapan arkadaşların bizlerin gönlünde ayrı bir yeri olur. Eleştiri odaklı haberlere saygı duyuyorum fakat yapıcı ve geliştirici eleştiri olması hususunda dikkat etmenizi istiyorum. Etik, doğru, tarafsız haber yapmanızı, doğruluğundan emin olup öyle haber yapmanızı özellikle istirham ediyorum” dedi.

ASLAN: KÜLTÜR SOKAKTAKİ KAFELERE ALKOL RUHSATI VERİLMEDİ

İlçedeki seyyar satıcı problemi, kültür sokaktaki alkol kullanıldığına yönelik iddia, sanat sokaktaki yenileme çalışması, personel alımı ve ilçe sınırları içerisindeki ağır sorunuyla ilgili yöneltilen sorulara İpekyolu Kaymakamı ve Başkan Vekili Sinan Aslan, yanıt verdi. Kültür Sokak’ta işletmelere alkol ruhsatı verildiği iddiası üzerine yöneltilen soruya Aslan, şu şekilde yanıt verdi: “Kültür Sokak’ta alkol ruhsatı verildiğine yönelik söylentiler var, söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır. Orada bulunan herhangi bir kafeye alkol ruhsatı verilmedi. Böyle bir durum söz konusu olsa bile, öğrencilerin olmadığı kentteki alkol kullanan vatandaş ve turistik mekânlar için geçerlidir” dedi.

“ESNAFIN FİKRİNİ ÖNERİLERİNİ ALACAĞIZ”

Önceki kayyum döneminde devam eden sokak yenileme çalışması devam edecek mi, sorusuna Aslan, sokak çalışmasıyla ilgili esnafın fikrinin alınacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Esnafın fikrini önerilerini alacağız, eleştiri varsa eleştirileri dinleyeceğiz, ilçe sokaklarımızla ilgili çalışmaları hız kesmeden sürdüreceğiz. Sanat Sokağı ile ilgili yine esnafı dinleyerek çalışma yapılması yönünde fikir aldıktan sonra hareket edeceğiz”

ASLAN: KALDIRIM İŞGALİ VE SEYYAR SATICI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Kaldırım işgaliyle ilgili yöneltilen soruya Aslan, sokak çalışmaları ve kaldırım işgali ile ilgili belediye olarak yakında takip ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Belediye olarak sokakla ilgili çalışmaları yakından takip ediyoruz. Seyyar satıcılarla ilgili ciddi sorunlarımız var, bununla ilgili esnaflarımızla bir araya geleceğiz, destek olmalarını isteyeceğiz. Esnaflarımızla iş birliği içinde seyyar satıcıları sorununu çözeceğiz. Esnaf vergi ödüyor, karşısına seyyar satıcı tezgâh kurup aynı işi yapıyor bu durumdan dolayı esnafa kaldırıma kadar mal dizip kaldırımı işgal ediyor. Sebebi ise izinsiz bir şekilde karşısına tezgâh kuran seyyar satıcı olmasından kaynaklanmaktadır. Dolasıyla İpekyolu Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve esnafla ortak bir çalışmayla sorunu çözeceğiz”

PERSONEL ALIMI KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

İpekyolu Belediyesi’ne personel alımı olacak mı sorusuna Aslan, belediye bünyesinde 814 personelin olduğunu ve personel alımı olmayacağını belirtti. Aslan, “Daha önceden selam veren insanlar şimdi gelip yanaşmaya çalışıyor iş konusunda, insanlarımızın istihdamı ile ilgili projeler var, destek verebileceğimiz alanlar var, belediye ye uzun bir süre personel alımı yok, olursa da ilan verilir, ilan üzerinden personel alınır” dedi.

“VAN GÖLÜ İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ”

Son olarak Aslan, şu ifadeleri kullandı; “İlimize sorunlarına 100 yıl cevap verecek bir atık su tesisi var, çalışmalar devam ediyor. Bir önceki valimiz Murat Zorluoğlu, önemli çalışmalar başlattı. Şu anki valimiz Mehmet Emin Bilmez, önemli çalışmalar yürütüyor. Bu tür projeler ilimiz ve gölümüz açısından önemli çalışmalardır. İlçe sınırları içerisindeki ahır problemi ile ilgili çalışmalarımız olacak, Van Gölü için gerekli adımları atacağız. Hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Vatandaşlarımız bizlerden hizmet bekliyor, bu konuda işimiz var, görevimiz zor ama el birliği ile ilçenin gelişmesi noktasında gerekli adımları atacağız” diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim