ŞEHRİVAN HABER- Bundan bir süre önce OSB’dan bir grup işadamının toplanarak itiraz ettiği OSB Teknik Lisesi ve OSB’deki çağrı merkezi ile ilgili genel kurul hafta sonu gerçekleşti. Sanayicilerin itirazı üzerine genel kurulu yapmak üzere kayyum ataması yapılmış ve bazı isimler de genel kurulu yapmak üzere görevlendirilmişti. Kentte uzun süre konuşulan bu kayyum atanması konusu OSB’ye kayyum atandığı yönünde bir algıya bile dönüştürülmüş ardından da Van TSO gibi birçok kuruluştan tepki açıklamaları gelmişti. Mahkeme yoluyla OSB’de genel kurul yapan kayyum yönetiminin yaptığı genel kurulda sadece 8 isim söz konusu maddeler için ret oyu verdi. 84 sanayicinin katıldığı genel kurulda çoğunluk ise söz konusu maddelerle ilgili evet oyu kullanarak okul, çağrı merkezi ve diğer birçok konu ile ilgili olumlu tavır sergiledi. Genel kurulda çıkan kararı memnuniyetle karşılayan Van Organize ve Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, yazılı bir açıklama yaparak “Hiç tereddüdümüz yoktu dedi.”

 

 

Van Organize ve Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, yazılı bir açıklama yaparak, OSB’nin 1 Aralık 2018 tarihinde OSB Fuar ve Kongre Merkezinde yapılan toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Bilindiği gibi geçtiğimiz ay gündeme konu olan OSB Teknik Lisesine kayyum atandı iddiaları sonrası Van OSB’ye müfettiş gönderilmişti. OSB’nin en üst ve yetkili karar organı olan Müteşebbis Heyetin almış olduğu bazı karalar hakkında OSB’ni Olağan üstü Genel Kurul yapması yönünde vermiş olduğu kararın icrası için OSB’nin 1 Aralık 2018 tarihinde OSB Fuar ve Kongre Merkezinde spesifik karaları oylamak üzere toplandığı vurgulandı.

 

 

ASLAN: EN UFAK BİR TEREDDÜDÜMÜZ YOKTU

 

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan yazılı bir açıklama yaparak, “Van 2’inci Asliye Hukuk mahkemesinin 02 Ekim 2018 tarihinde Organize Sanayi Bölgesinde daha önce OSB’nin en üst ve yetkili karar organı olan Müteşebbis Heyetin almış olduğu bazı karalar hakkında OSB’ni Olağan üstü Genel Kurul yapması yönünde vermiş olduğu kararın icrası için OSB’miz 1 Aralık 2018 tarihinde OSB Fuar ve Kongre Merkezinde bu spesifik karaları oylamak üzere toplandı. Yaptığımız işlemler hakkında en ufak bir tereddüdümüz yoktu. Tamamen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uygulama yönetmenliği ve OSB mevzuatına uygun bir şekilde uygulanan iş ve işlemlerdi. Alınan bu karalar tamamen sanayi ve sanayicinin menfaati gözetilerek alınmıştır. Adilane ve şeffaf bir şekilde yapılan işlemlerdi. Üretimi artırmak, istihdam yaratmak ve ülke ekonomisine katkı sunmak için yapılan çalışmalardı. Sanayimizdeki ve ilimizdeki kalifiye eleman zarureti göz önünde bulundurularak alınan karalardı.

 

“ORTAK AKLIN ÜRÜNÜ OLARAK YAPILAN ÇALIŞMALARDIR”

 

Van’ın eğitimine ve okullaşmasına katkı sunma hesabıyla yapılan iş ve işlemler olduğuna dikkat çeken Aslan, “Hiç bir zaman bir özel okulda okuma imkânı bulunmayan çocuklarının da özel ve teknik bir okulda okuması için alınan karalardı. Ülkemizin en genç ve işsiz nüfusuna sahip ilimizin işsiz gençleri iyi bir hayat sürsünler ve düzenli bir işleri olsun, ailelerini geçindirsinler diye alınan karalardı. Yönetimimiz bu iş ve işlemleri yaparken en üst karar organımız olan Müteşebbis heyetimizle sürekli görüşerek, sanayicilerimizle sürekli istişareler yaparak ortak aklın ürünü olarak yapılan çalışmalardır. İlin ve bölgenin ortak menfaatleri göz önünde bulundurularak alınan karalardır. Yalanlarla, kandırma politikaları ve algı operasyonlarıyla bir yere varılamayacağını biliyorduk.” Şeklinde konuştu.

 

ASLAN: ÜTOPİK MACERACILARI HALKIN GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRMEMİZ LAZIM

 

Aslan, “İlimizin ve insanımızın zamanını ve enerjisini boşa harcatmaktan başka bir işe yaramayacağını biliyorduk. Sadece zaman ve enerjiye yazık oldu. Kamuoyu bilmelidir ki gücümüzü, enerjimizi ve zamanımızı eğitime, üretime, büyümeye, kalkınmaya ve istihdam yaratan projelere harcamalıyız. İl ve ülke ekonomisine nasıl katkı sunarız, milli ve yerli üretimde nasıl söz sahibi oluruz, ihracatımızı nasıl artırırız politikaları gütmemiz lazım. Beyhude, amaçsız ve ütopik maceracıları artık bu halkın gündeminden düşürmemiz lazım.” Dedi.

 

“YÖNETİM OLARAK DİYORUZ Kİ HERKESİN BİR HESABI VAR”

 

Adaleti, hukuku ve toplumsal refahı gaye edinmeleri gerektiğini vurgulayan Aslan, “Eğer biz büyümek, güçlenmek ve müreffeh olmak istiyorsak birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamaktan başka şansımızda yok zaten. Sanayicimizde bunun en güzel örneğini göstermiştir. Birlik demiştir, beraberlik demiştir, eğitim demiştir, üretim demiştir, istihdam demiştir, refah demiştir, hizmet demiştir ve bunu güçlü bir şekilde haykırmıştır. Yalanı, kara propagandayı, iftirayı ve hazımsızlığı elinin tersiyle itmiştir.

 

BİZİ YEDİRMEDİLER!

 

“Yapmış olduğumuz Olağan üstü Genel Kurulda Sanayicimiz hakkını hukukunu koruyanlara, kendilerine hizmet edenlere, yüksek bir katılımla şeffaf, net ve güçlü bir destekle “Evet biz sizinle beraberiz ve sizin yanınızdayız” demişlerdir. Sanayici bize, “çalışanları kimseye yedirmeyeceğiz” demiştir. Sanayici biz bu oyunu bozarız demiştir ve karalı bir şekilde bozmuştur. Bizde Yönetim olarak diyoruz ki herkesin bir hesabı var. Tek sahibimiz Cenab-ı Allah’ında bir hesabı var. Her hesabın üstündedir. Yönetimimize güvenen, inan tüm sanayicilerimize ve bizlere sonsuz desteklerini sunan sivil toplum kuruluşlarımıza, ticaret ve sanayi odamıza ve tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Dostlarımız şunu bilsinler ki tek bir duamız var. Rabbim bizi sizlere karşı mahcup etmesin diyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim