Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Loğman Aslan, yüz lira aşı parası ödenmediğinden dolayı milyon TL değerinde hayvanın telef olduğunu söyledi.

 

Veteriner hekimlerin halk ve hayvan sağlığına çok ciddi katkılar sağladığını dile getiren Doç. Dr. Loğman Aslan, veteriner hekimlerin sağlık hizmeti verdiklerini ve pek çok salgın hastalıkla mücadele ederek insanlara sağlıklı gıdanın ulaşması için çalıştıklarını belirtti. Aslan, “Yönetime geldiğimiz ilk hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin Van merkez ve ilçelerinde hizmet veren serbest veteriner kliniklerine yapmış oldukları denetimlerine katıldık. Ziyaret edilen kliniklerde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet nasıl götürülür ve hizmetin kalitesinin artırılması için neler yapılması gerektiği konusunda zor koşullarda hizmet eden veteriner hekim arkadaşlarımızdan bilgiler aldık. Onların sorunlarını dinledik. Van merkez ve ilçelerinde veterinerlik hizmeti verecek modern kliniklerin bulunması bizleri memnun etti. Bunun yanında eksikleri bulunan kliniklerde uyarıldı. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için gerekli düzenlemeleri kanun ve yönetmenlik çerçevesinde yapması için uyarıda bulunduk” dedi.

 

“HEKİM BULUNMAYAN YERLERDEN İLAÇ ALMAYALIM”

Vatandaşlarımızın veteriner hekim olmayan yerlerden ilaç almaması gerektiğini de dile getiren Doç. Dr. Loğman Aslan, “Hekime hayvanı muayene ettirmeden ve hekime danışmadan alınan ilaçların faydasından çok zararı olur. Veteriner hakim bulunmayan yerlerden ilaç almayalım. Veteriner olmayan kişilere hayvan muayene ettirmeyelim. Yetkisi olmadan hayvan muayene etmek, ilaç ve aşı satmak kanunen yasaktır. Vatandaş olarak hekim olan yere giderek hayvanımızı muayene ettirerek, ilaç ve aşımızı alalım ve uygulamayı hekime yaptıralım” diye konuştu.

 

“YÜZ LİRALIK AŞI İÇİN HAYVANIMIZ TELEF OLDU”

Sonbaharın gelmesiyle hayvanların meradan ahırlara döndüğünü söyleyen Doç. Dr. Loğman Aslan, “Ahırların gerekli temizliğini yapalım. Hayvanlara yetecek büyüklükte kalacak mekanlar hazırlayalım ve gerekli aşı ve kontrollerini yaptırmak için veterinere başvuralım. Hayvanlarımızın aşısını ihmal etmeyelim. Zaman zaman ihmal ettiğimizden dolayı hastalıklardan hayvanlarımızı kaybettik, ekonomik zarara uğradık. Yüz lira aşı parası ödemediğimiz için milyon TL değerinde hayvanımız telef oldu. Bizim hayvanımız telef olduğu gibi ülkemize de yayılarak büyük ekonomik kayıp meydana getirdi. Vatandaşlarımız en yakın veteriner hekime uğradıkları takdirde, kendisine uygun aşı ve parazit programı verilecektir. Vatandaşlardan ricamız, aşıyı veterinere yaptırmasıdır. Kendisi veya veteriner olmayan birisine aşı yaptırırsa sonucunda fayda görmediği zaman kendi sorumludur. Bölgemizde veteriner hekimin gidemeyeceği yer çok azdır. Her yere ulaşılabilir. Veteriner hekimler gerekli kolaylığı sağlayacaklardır. Biz Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası olarak gerekli uyarı ve tavsiyeleri yapacağız. Hedefimiz kayıtsız ve aşısız hayvan kalmaması için çalışmaktır. Zor günler geçiren ülkemiz hayvancılığına katkımız, salgın hastalıkların önlenmesi için çalışmak olduğu bilinci ile tarım il müdürlüğü, birlikler ve yetiştiricilerle beraber aşısız hayvan kalmaması için çalışacağız. Her zaman hekimlerimizin ve yetiştiricilerimizin yanında birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim