Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle hasar gören enerji hatlarına at sırtında malzeme taşıyarak müdahale ediyor. 


Hizmet bölgesindeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinin özellikle kırsal bölgelerinde etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle hasar gören şebekeleri onarmak için ekip ve araç sayısını arttıran VEDAŞ ekibi, mesai mefhumu gözetmeksizin onarım çalışmaları sürdürüyor. Enerji sürekliliğini sağlamak için sarp arazide her türlü riski alarak hareket eden ekipler, yolları açık olan veya çığ tehlikesi bulunmayan yerleşim yerlerine zor şartlara rağmen kısa sürede ulaşarak enerji veriyor.


Araçlar gidemeyince at sırtında malzeme taşındı

Bahçesaray ilçesinde enerji sağlayan 3/0 enerji nakil hattı direklerinin devrilmesi nedeniyle enerji arzında ciddi sıkıntılar yaşandı. Kar yağışının devam etmesi ve yolların ulaşıma kapanması nedeniyle ekipler, arazi takviyeli araçlarla arızaya müdahale etmeyi denediler. Yolun ulaşıma kapalı olması ve devrilen direklerin çok sarp bir tepe olan noktada yer alması nedeniyle paletli kar aracı da dahil olmak üzere her türlü imkan kullanılmasına rağmen yıkılan direklere ulaşılamadı. Bunun üzerine ekipler onarım için gereken malzemeleri at sırtında ve yaya olarak taşımak suretiyle arıza mahalline ulaşabildi. Dondurucu soğuğa rağmen devrilen direklerde gerekli çalışmalar yapılarak onarım sağlandıktan sonra Bahçesaray ilçe merkezi ve bağlı tüm köylere enerji verildi.

Editör: TE Bilisim