Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Van’da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, Ak Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk ile Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan’da birer konuşma yaptı. Atalay, Van’daki büyük kalabalıktan duyduğu memnuniyeti anlatarak, “Yüzümüzü ak ettiniz” sözlerine yer verirken Van’ın en büyük talebinin Çevre Yolu’nun hemen yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Toplu açılış töreninde ilk olarak konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, hükümetin Van’a verdiği öneme değindi. Taşyapan Vanlıların her zaman hükümetin ve devletin yanında olduğunu söyledi. Daha sonra bir konuşma yapan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, yine Van’a verilen değerin önemli olduğunu söyledi. Başbakan Yıldırım’dan talebinin çevre yolu olduğunu söyleyen Atalay, ayrıca hükümetin iki kez Van için bakanalar kurulu kararı aldığını da sözlerine ekledi. Açılışta konuşan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Vanlıların, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van’a kazandırdıklarını unutmadığını dile getirdi.

 

“VAN BU YERLERDEN BİR TANESİDİR”

İlk olarak kalabalığa seslenen Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Taşyapan şu ifadelere yer verdi: “Sayın başbakanımız son 15 yılda hemen tüm hükümetlerde yer alarak Türkiye’mizin her köşesinde büyük eserlere imza attınız. Bu yerlerin önde gelenlerinden biri de Van şehirdir. Gerek ulaştırmada, gerek haberleşmede, gerek denizcilikle ilimiz çok güzel hizmetlere kavuşmuştur. Etrafımızda bulunan illere bağlanan yollarımızın tamamı çift yol oldu, havaalanı terminalimiz genişledi ve modernize edildi. İlimizin her yeri fiber optik kablolarla donatıldı. Kuskun Kıran Tünelinin ne anlama geldiğini en iyi Vanlı hemşerilerimiz bilir. Van Gölü’nde ise taşımayı 10 katına çıkaracak Türkiye’nin en büyük gemileri siziz eserinizdir.”

 

 

TAŞYAPAN: VAN BUNU UNUTMAYACAKTIR

Van’da yaşanan yıkı depremlerle ilgide konuşan Taşyapan, “Van yakı geçmişte acı günler yaşadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki hükümetler ve onun değerli bakanları depremin ilk saatlerinden itibaren adeta şehrimize kamp kurarak, şehrimizi yeniden inşa ettiler. Kadirşinas Van halkı bunu hiçbir zaman unutmayacaktır. 27 bin konut, okullar, hastaneler, işyerleri, camiler, sosyal donatılar, hayvan barınakları tüm Van’a yayıldı. Türkiye’nin ilk akılı hastanesi ilimizde açıldı. Üniversitemiz adeta yeniden yapıldı. Saymakla birlikte bitmez hizmetleriniz nedeniyle Van halkı adına şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

 

“VAN HER ZAMAN YANINIZDA OLACAKTIR”

Örgütle yapılan mücadeleyle ilgili de konuşan Taşyapan son olarak şunları söyledi: “Son 2 yıllık süreçte terör ve teröristler ile büyük mücadele ediliyor. Van bu mücadelede devletin ve milletin yanında yer alarak gerçek düşüncesini ve tavrını göstermiştir. Bundan sonraki süreçte de ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine katkı vermekte Vanlılar her zaman yanınızda yer alacaktır. Vanlılar her daim size destek vereceğine dair inancımla başta size ve heyetinize çok teşekkür ediyorum.”

 

 

ATALAY: YÜZÜMÜZÜ AK ETTİNİZ

Açılık töreninde konuşan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ilk olarak alana gelenlere teşekkür etti. Atalay, “Bu meydana doldurduğunuz için, caddelerde başbakanımıza sıcak ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün yüzümüzü ak ettiniz. Siz başbakan olduğunuzda da ilk ziyaretinizden bir tanesini Van’a yaptınız da. Bu da Van’a gösterdiğiniz ilgi ve sevgidir. Bundan dolayı size teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

“VAN’DA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILDI, YAPILIYOR”

Yapılacak olan toplu açılışlarla ilgili de konuşan Atalay şöyle devam etti: “Bugün büyük hizmetlerin açılışını yapıyoruz. Ak Parti hükümetleri 15 yıldır Van’da büyük yatırımlar yapmıştır. Eğitim, Hastane, yol bütün alanlarda hükümetin en büyük hizmetlerini almıştır. Eğitim alanında bakanımız döneminde önemli yatırımlar yapılmıştır. Toplam maliyeti 1.5 milyar olan yatırımların bugün açılışını yapıyoruz. Hükümetimiz son 6 ayda Van için iki bakanlar kurulu kararı çıkardı. Hiçbir ilk için bu kadar kolay bakanlar kurulu kararı çıkarılmaz.”

 

VAN İÇİN İKİ BAKANLAR KURULU KARARI ÇIKTI

Van için çıkarılan bakanlar kurulu kararıyla ilgili de konuşan Atalay, “Birinci çevreyolu. Başbakanımız bu işi çok iyi bilir. Biz kendisine yolların kralı deriz. Ancak o yolların kuralı olur der. Çevreyolunu da başlatan da başbakanımızdır. Bir bakanlar kurulu kararıyla belediyenin yetkisi çevre ve şehircilik bakanlığına verildi. Van için önemli olan bu çevre yolu çalışmaları devam ediyor. Van için en önemli ne isteyebilirim dedim. Biz sizden çevreyolunu istiyoruz. Çevreyolunun bitmesi şehir trafiğini rahatlatacaktır. Diğer bir karar ise Van Gölü afet kodudur. Orada bir tıkanmışlık vardı. Afet kodu 1995 yılında yüksek tutulmuştu. İnsanlar mallarına dokunamıyor, belediye düzenleme yapamıyordu. Karar çıktı ve belediyeler orada çalışmaya yapmaya başladılar. Alınan bu iki karar Van için çok önemlidir. Hepinize teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

“VAN’DA BU KEZ RÜZGAR FARKLI ESİYOR”

Et kombinasyonun ihalesinin yapıldığını ifade eden Atalay son olarak şu cümleleri kullandı: “Van 15 Temmuz sonrası 1 ay boyunca burada bu meydan da oldular. Okçular tepesi her zamana hazır oldu. Ben yine o tarihlerde burada olan herekse teşekkür ediyorum. Dün Van’da et kombinasyonun ihalesi yapıldı. Hükümetimiz bir karar aldı ve ihalesi yapıldı. Daha önce bir tesis vardı. Ancak Alaköy tarafından daha büyük bir et kombinasyonu yapılacak. Van’a hayırlı olsun. Van’ın bütün konularına hükümetimiz ve tüm bakanlarımız çok duyarlılar. Van bu defa büyük bir sürpriz yapacak. Van’da bu kez rüzgar farklı esiyor. Van bu kez kendisi göstersin ki bizde Ankara’dan istediklerimizi daha rahat isteyebilelim.”

 

 

KAYATÜRK: VAN ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR

Törende bir konuşma yapan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, “Van halkı kadirşinas bir halktır. Van halkı bugün 1.5 milyarlık yatırımın açılışı için geldiğinizi iyi biliyor. Van halkı deprem döneminde Başbakan olan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin yaptıklarını unutmadı, unutmayacak. Biraz önce değerli hocamızın dediği gibi bu sefer teşkilatlarımız, eski ve yeni teşkilatlarımız, dava arkadaşlarımız ve Van’ın tüm halkı güçlü bir evet verecek ve üzerine düşeni yapacaktır.”


ŞEHRİVAN: ÖNDER ALTINAL / MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim