Başbakan Davutoğlu’nun 1 Kasım öncesi Van’da düzenlediği mitingde konuşan Van birinci sıra adayı Başbakan eski yardımcısı Beşir Atalay, Van’a daha çok çalışmaları için halktan kendilerini güçlü bir şekilde göndermesini istedi. Kenti yakından bildiğini ve Van ile bir kader birliği içinde olduğunu sözlerine ekleyen Atalay, “Ama Vanlı kardeşlerimden bizim istediğimiz şu: Bizi Ankara’ya güçlü gönderin. Ankara’ya güçlü gönderin ki orada elimiz güçlü olsun. Ve Van için orada taleplerimizi alıp Van’a elimiz dolu gelelim.” Diyerek halktan kendilerine destek verilmesini istedi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün düzenlenen mitingde Van halkına seslendi. 1 Kasım öncesindeki sayılı mitinglerden birisi olan Van Mitinginde halktan destek isteyen Davutoğlu sürece ve ülkeye dair önemli söylemlere yer verirken, öne çıkardığı isimlerden birisi de Beşir Atalay oldu. Davutoğlu’nun da konuşmasında değindiği ve Van’dan kendisi için destek istediği Davutoğlu için “O en az Vanlılar kadar Vanlı” diyerek bahsetti. Öte yandan Davutoğlu’ndan önce miting alanında halka hitap eden Beşir Atalay da aynı söylemlerde bulunarak Van ile bir kader birliği yaşadığını dile getirdi.

 

ATALAY: BEN DE VANLIYIM ARTIK

Davutoğlu miting alanında yaptığı konuşmasında; “Biliyorsunuz benim Van’la bir kader birliğim var. O acı olayda bir yılımı burada geçirdim.0 Van’ı, Erciş’i ve köylerini neredeyse hepsini yeniden imar ve inşa ettik. Ak Parti hükümetinin verdiği destekle yeniden inşa ettik. Ben yapılan 30 bine yakın konutu teslim edip giderken Vanlı kardeşlerim bana dediler ki ‘Sen artık Vanlısın’ Bende onlar artık Vanlı olduğumu söyledim. Ve gerçekten de bu seçimde genel başkanımız bana ‘Sen Vanlısın’ diyerek beni burada aday gösterdi. Ve ben artık gerçekten Vanlıyım, sizin milletvekili adayınızım. İnşallah yıllarca da burada kalacağım. Vanlı olarak Van’ın meselelerine çözüm arayarak geçecek bu yıllar.” Dedi.

 

“GÜÇLÜ GÖNDERİN ELİMİZ GÜÇLÜ OLSUN”

Atalay konuşmasında Van halkından destek isterken Van’a daha çok çalışmaları için kendisi ve adayların desteklenmesini istedi. Atalay konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ben burada adayınız olarak mecliste sizleri ve Van’ı temsil edecek ve 7 değerli aday arkadaşım adına sizlere şunları söylemek isterim. İnşallah 1 Kasım’dan itibaren Van’ın makus talihi değişecek ve Van’ın geleceği çok farklı olacak. Nasıl deprem sonrası Van’ın ilçelerini ve köylerini inşa ettiysek inşallah bundan sonrada ekonomisinden turizmine Van’ın bütün sorunlarını yeni bir başlangıçla ele alacağız. Şimdiden onun büyük hazırlığını yaptık. Ve benim en başta önem verdiğim konu gençlerimiz. Van’ın genç nüfusu çok fazla. Van’ın yaş ortalaması çok düşük. Gençlerimizin daha iyi eğitim görmesi, iyi bir meslek edinmesi ve daha kolay iş bulması bizim buradaki en önemli önceliğimiz olacak. Bunun için söz veriyoruz. Ve bunun için çalışmalarımız var. Başbakanımız burada müjdeler verecek. Bizde o müjdelerin takipçisi olacağız. Gideceğiz başbakanımızdan isteyeceğiz onları. Ama Vanlı kardeşlerimden bizim istediğimiz şu: Bizi Ankara’ya güçlü gönderin. Ankara’ya güçlü gönderin ki orada elimiz güçlü olsun. Ve Van için orada taleplerimizi alıp Van’a elimiz dolu gelelim.”

 

SANDIĞA GİTME ÇAĞRISI

Atalay, konuşmasında halka sandığa gitme çağrısında da bulunarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz 7 Haziran seçimlerinin Van’ı temsil ettiğine inanmıyoruz. 1 Kasım bunu gösterecek Allah’ın izni ile. Çok farklı bir seçim sonucu çıkacak buna inanıyorum. Ve bunun içinde büyük bir çalışma yapıyoruz. Çok planlı ve çok iyi koordine dilmiş bir seçim çalışması yapıyoruz. Bizim gitmediğimiz ilçemiz, köyümüz yok ve uğramadığımız ev yok. Özellikle şunu söylüyoruz. Bu seçimde sandıklarımıza iyi sahip çıkacağız. Geçen seçimlerde sandıklarda baskılar, hileler, hurdalar ve sahtekârlıklar olmuş. Bu seçimde müsaade etmeyeceğiz. Bakın burada söz veriyorum. Şuanda özel olarak sandık güvenliğini çalışıyoruz. Tabi devletimiz seçim güvenliği için elinden gelenini yapıyor. Ama biz parti olarak, Van teşkilatı olarak her sandıkta bizim bu işleri iyi yürütecek müşahitlerimiz olacak. Her binada her birimiz sorumlu olacağız. Sizin vereceğiniz oyların bir tanesini bile Allah’ın izni ile heba ettirmeyeceğiz. Bundan emin olun. Ve mutlaka sandığa gidin. Oyunuzu kullanın.”

 

“VAN BİZİMDİR GERİ ALACAĞIZ”

Atalay son olarak; “Bakın bu seçim farklı bir seçim. Bu seçim seçimlerden bir seçim değil. Bu seçim adeta Türkiye’nin tarihini belirleyecek. Ya tekrar 12 yıl gibi istikrara ve kalkınmaya devam edeceğiz ya da tartışmaların koalisyon tartışmaların devam ettiği bir döneme gireceğiz. Van için ise bu daha kritik. Van bir seçim yapacak. Bu cennet şehirde bütün kardeşlerim ya kendi inancıyla, diliyle, kıyafetiyle özgürce yaşayacak. Ya da terör itibarlı bir geleceğe doğru yol alacak. Van bir karar verecek. Van bizimdir. Van geri dönüş yapmalı değerli kardeşlerim. Bu 1 Kasım Van için çok hayatidir. Bizler söyledik. İnşallah bu cennet şehir şehirciliği ile turizmi ile ekonomisi ile sınır ticareti ile örnek bir şehir haline getirmek için ömrümüzü harcayacağız. Bundan emin olun. Ak Parti Türkiye’nin birliğinin bütünlüğünün çimentosudur. Diğer üç partinin Türkiye’nin başından olduğunu düşünün. O zaman görün Türkiye’nin halini. Onun için Ak Partiye sahip çıkalım. Şu kalan 10 günde kardeşlerime diyorum ki hiç çekinmeden, sıkılmadan büyük bir motivasyonla çalışalım. Sadece on gün var. 1 Kasım akşamı büyük bir kutlama için burada toplanmak üzere hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” Dedi.


ŞEHRİVAN SİYASET: MERAL YILDIZ / ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim