Van’da yoğun bir tempoda çalışan Ak Parti Van milletvekili Beşir Atalay, Van’ın geçmiş seçimlerde 4’ten 2’ye düşen vekil ve buna neden oy sayısının Van’a bakanlık verilmesi gibi temsiliyetlerin önüne geçtiğine değindi. Van’ın Ankara’ya güçlü gitmesi için Vanlılardan destek isteyen Atalay, bu Pazar günü yapılacak seçim ile geçmişin telefi edilebileceğini belirtti.

 

Van Ticaret Borsası’nda kentteki STK temsilcileri, Emlakçılar Derneği üyeleri ve bir çok kuruluş temsilcisi ile bir araya gelen Atalay, Van’ın geçmiş seçimlerde düşen oyunun siyasi temsiliyeti nasıl olumsuz etkilediğini bizzat Ahmet Davutoğlu ile aralarında geçen diyalog ile anlattı. HDP’nin 6 vekili olmasına rağmen 2 vekil ile büyük bir mücadele verdiklerini belirten Atalay, Van’daki güçlü temsiliyetin bu Pazarki seçimle değişebileceğini kaydetti.

 

 

“6 VEKİLİ HAYAT İÇİNDE GÖRENİNİZ VAR MI?”

Haziran ve Kasım seçimleriyle ilgili de konuşan Atalay şunları dile getirdi: “Gelelim 1 Kasım seçimlerine. Emlakçı kardeşlerim. Hepimiz 1 Kasım seçimlerinin sonucunu biliyoruz. 8 vekilin 6’si bir partide, sadece 2’si bizde. O 6’nısı hayatın içinde göreniniz var mı? Ben Van’ın hiçbir sorunu içinde görmüyorum. Onlar başka işlere bakıyorlar. Biz 2 kişi Van’ın sorunları için çalışıyor ve uğraşıyoruz. Bizim arkadaşlarla toplantımızda da söyledim. Ben zamanında Ahmet Davutoğlu’na bir mektup yazdım ve Van’a bir bakanlık verilmesi gerektiğini söyledim. Ancak Başbakan Davutoğlu bana telefon açtı ve şunu söyledi. ‘Sen çok iyi diyorsun da; Malatya 5 vekil, Gaziantep 6, Erzurum 6 vekil, Urfa ise bize 9 vekil verdi. Siz ise 8 vekilden 2’sini alabildiniz. Ben size bakanlık verirsem diğer iller bana ne der?’ Dedi. Bende bize yardımcısını verin dedim. Onlarda bize yardımcısını verdi.”

 

 

ATALAY: BİZİ ANKARA’YA GÜÇLÜ GÖNDERİN

Ankara’ya eli güçlü gitmeleri gerektiğini söyleyen Atalay, “Bizim Ankara’da biraz elimiz güçlü olsun. Bizi tüm seçimlerde Ankara’ya güçlü gönderin diyorum. Van’ın sorunlarını daha hızlı çözmek adına bizim Van’a güçlü bir şekilde gitmemiz gerekiyor. Geçmiş seçimin realitesi bu. Bunu telafi etmenin bir yolu var. Pazar gün ki oylamada bunu biraz telafi edelim. Bizim Van’da evet oyumuz yükseldi diyelim. Burada çıkacak olan evet oyu bizim Ankara’daki elimiz çok güçlendirecektir. Sizin bir raconunuz olduğu gibi hükümetinde bir raconu var. Bu partilerde ve hükümetlerde böyledir. Biz şehrin ihtiyaçlarını yine karşılayacağız bu konuda bir sorun yok.” Dedi.


ŞEHRİVAN SİYASET: YUNUS EMRE AYKAÇ - ÖZEL

 
Editör: TE Bilisim