Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay Edremit ilçesinde incelemelerde bulundu, esnafı gezdi, toptancıların sıkıntılarını dinledi. Şehrivan’ın da bir gün boyunca ziyaretlerine eşlik ettiği Atalay, Van’ın göz bebeği Edremit’te ziyaretler yaptı, halkı dinledi, deprem döneminde yapılan TOKİ’lerle ilgili görüşlerini paylaştı, esnaflar ile buluşarak sorunların çözülmesinde gereken desteğin verileceğinin sözünü verdi.

 

Atalay sabah saatlerinden Edremit Kaymakamlığında, Edremit Kaymakamı ve Başkan Vekili Atıf Çiçekli ile kahvaltı yaptı. Van kahvaltısı yapan Atalay ardından, Çiçekli'nin hayata geçirdiği, sahil projesini gezdi. Esnafı gezen Atalay esnafla sohbet etti, halk oylamasını değerlendirdi. Daha sonra yeniden Atıf Çiçekli ile bir araya gelen Atalay Kız Kalesi'ni gezdi, Şamram Kanalı'nın çevresini inceldi. Çiçekli'den ayrılan Atalay buradan toptancılar sitesine geçti. Toptancılar esnafının sorunlarını dinleyen Atalay ardından Van Oto Galericiler sitesinde kooperatif başkanı ve diğer oto sanayi esnafıyla bir araya geldi. İşte Atalay’ın Edremit ziyareti...

 

 

SON ZAMANLARIN EN ÇOK KONUŞULAN İSMİ İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Sabah erken saatlerde Edremit Kaymakamlığına gelen Ak Parti Milletvekili Beşir Atalay burada Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atif Çiçekli ile birlikte kahvaltı yaptı. Yaklaşık bir saat kaymakamlıkta Başkan Vekili Çiçekli ile birlikte kalan Atalay, kahvaltı sonrası Çiçekli’nin Edremit projeleri hakkında bilgiler aldı. Atalay kahvaltı sonrasında Çiçekli ile birlikte Kaymakamlıktan ayrıldı.

 

SAHİLİ GEZİ, PROJEYİ ÇİÇEKLİ’DEN DİNLEDİ

Beşir Atalay kaymakamlık çıkışında Atıf Çiçekli ile birlikte yapımı devam eden Sahil Projesi kapsamında sahilde bir süre gezdi. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Atalay, Edremit’in Van’ın en güzel ilçelerinden bir tanesi olduğuna işaret etti. Çiçekli’nin projesini de dinleyen Atalay, proje kapsamında yapılması gereken çalışmalar konusunda da Çiçekli’ye fikirlerini aktardı. Bir süre sahili gezen Atalay daha sonra yanında bulunan Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu ile halk oylaması ile ilgili sohbet etti.

 

 

ATALAY ESNAFA REFERANDUMU SORDU

Sahil projesi gezisinin ardından Başkan Vekili Çiçekli’den ayrılan Atalay daha sonra Edremit çarşıda bulunan esnafı ziyaret etti. Esnafa halk oylamasıyla ilgili kararını soran Atalay, yapılacak olan referandumda Van’dan ve Edremit’ten çok ümitli olduğunu söyledi. Atalay ile sohbet eden esnaflar ise referandumda Edremit İlçesinde yüzde 60 oranında bir evet çıkacağını söyledi. Edremitli esnafında sıkıntılarını dinleyen Atalay, esnafın sorunları için sürekli iletişim halinde olacaklarını ve çalışacaklarını dile getirdi.

 

VAN’I KUŞ BAKIŞI İZLEDİ ANILARI CANLANDI

Atalay daha sonra Edremit Kaymakamı ve Başkan Vekili Atıf Çiçekli ile birlikte Kız Kalesi’nde bir araya geldi. Kız Kalesi’nden Edremit’i ve Van’ı seyreden Atalay, 2011 depreminin ardından Edremit’te yapılan konutlarla ilgili anılarını anlattı. Deprem döneminde sürekli Van’da olduğunu ve konutların tüm kış zorluklarına rağmen yapıldığını ifade etti. Kız Kalesi’nden eski Edremit’le ilgili de bilgiler alan Atalay burada kuş bakışı Atıf Çiçekli’nin projelerini dinledi. Atalay ve beraberindeki daha sonra Edremit’in inçinden geçen Şamran Kanalı çevresini gezdi. Yolda ara ara duran Atalay ve Çiçekli Şamran Kanalı’nın kurtarılması ile ilgili tespitlerde bulundu.

 

 

ATALAY: GEREKLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Gezi sonrası Başkan Vekili Çiçekli’den ayrılan Beşir Atalay Edremit’te bulunan Toptancılar Sitesini ziyaret etti. Site Başkanı Cengiz Öztopçu ve sitedeki toptancılar ile bir araya gelen Atalay, burada toptancıların sorunlarını dinledi. Toptancılar Sitesi’nin sorunlarını aktaran toptancılar en büyük sorunlarının şehir merkezinde toptancılık yapanlar olduğunu kaydetti. Toptancılar şehirde toptancılık yapanların trafiği de olumsuz etkilediği dile getirdi. Toptancıların bir diğer sorunu ise tapu sorunuydu. Çevreyolunun durdurulmasından dolayı alamadıkları tapularla ilgili sıkıntıları dile getiren toptancılar bu konuda da Atalay’dan destek istedi. Sorunlar ilgili valilik ve belediyenin çalışma yapacağını söyleyen Atalay bu konuda yetkili merciler ile irtibatlı olacaklarını aktardı.

 

GALERİCİLERİ TEK DERDİ BELEDİYE

Toptancılar sitesinden ayrılan Atalay’ın bir diğer durağı ise Van Oto Galericiler Sitesi oldu. Oto Galericiler Sitesi Derneği Başkanı İsmet İnan ve çok sayıda galerici esnafı ile bir araya geldi. Burada da sorunları dinleyen Atalay, galericilerin en iyi şekilde hizmet vermesi adına ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Site Derneği Başkanı İsmet İnan en büyük sorunlarının ise belediye ile olduğunu söyledi. Büyükşehir ile yaşadıkları sorunlar konusunda henüz bir neticeye ulaşamadıklarını aktaran İnan bu anlamda Atalay’dan destek istedi. Belediye ile irtibatlı olacaklarını ve gerekli sorunu aktaracaklarını söyleyen Atalay, gerekli desteği sunacaklarını aktardı. Toptancılar sitesinden ayrılan Atalay dinlenmek üzere otele geçti.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: YUNUS EMRE AYKAÇ / ÖNDER ALTINAL - ÖZEL

 
Editör: TE Bilisim