Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'nci yıldönümü törenlerle kutlandı. Sabah Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenler, Cumhuriyet Caddesi'nde Mehteran Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşle son buldu. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl atlı birliklerin temsili olarak şehre girişi ve protokol konuşmaları ise yapılmadı.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törene, Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, Başsavcı Osman Nuri Güler, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından valilik önünde toplanan protokol, Muradiye Kaymakamlığı Mehteran Takımı eşliğinde yürüyüşe geçti. Valilik önünden yürüyen Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, Soydan Kavşağı'na kadar gelip, vatandaşları selamlayarak tekrar valilik önüne geldi. Törende geçen yıllardan farklı olarak, protokol konuşmaları ve atlı birliklerin şehre girişi de yapılmadı.

 

GÜL VE ERDOĞAN’DAN KUTLAMA MESAJI

 

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Özalp Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından 'Dünden Bugüne Van' konulu sergi açıldı. Tören valilik bahçesinde mehteran takımı ve halk oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu. Van'ın düşman işgalinden kurtarılışı sebebiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Van Valisi Münir Karaloğlu'na birer kutlama mesajı gönderdi.



KURTULUŞ BALOSU

 

Van Toplum ve Sanat Derneği tarafından da önceki akşam Büyük Urartu Oteli'nde geleneksel 'Kurtuluş Balosu' düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı gecede, Vanlı TRT sanatçıları sahne aldı. Van yemeklerinin ikram edildiği gecede, Van Oturma Gecesi ekibi eşliğinde Van türküleri söylenerek, halk oyunları gösterisi sunuldu. Programa, Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim