ŞEHRİVAN HABER: Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan stratejik plan için halk toplantılarını sürdürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan stratejik plan için halk toplantılarını sürdürüyor. İpekyolu İlçesi Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan belediye ek hizmet binasında bir kez daha halkla bir araya gelen Eş Başkanlar, sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıda, vatandaşlar Kürtçe eğitim, çocuk parkı, spor kompleksi ve kadınlar için mesleki kurslar taleplerini dile getirerek, su, kanalizasyon, yol ve imar sorunlarını paylaştı.

KURT: KÜRTÇE KREŞ AÇMAK İÇİN DE GİRİŞİMLERİMİZ OLACAKTIR

İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Şehsade Kurt, sorunların çözümü için çalışacaklarını dile getirerek, “Halkımızın halkı talebi olan Kürtçe eğitim talebini karşılamak için projelerimiz var. Tabi öncelikle Kürtçe kreş açmak için de girişimlerimiz olacaktır. Ayrıca çocuklar için yakın zamanda Berivan Kültür Merkezi’nde kurslarımız başlayacak.” dedi.

AVCI’DAN ÇEVRE YOLU AÇIKLAMASI

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı, kentin imar sorununa değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayseri, Bursa ve Adana gibi şehirlerde devlet çevre yolunu yaparken, arsasından geçtiği yurttaşa para veriyor. Ama Van için özel yasayla halkın arsasını 18. Madde ile kendi kullanımına açıyor ve bu halkın zararınadır. Halkta bu durumda karayolları dava ediyor. Bu süreç uzayınca da mahallenizin de imar durumu netleşmemiş ve her yaptığımız hizmette boşuna gitmiş oluyor. Yine de siz mağdur olmayasınız diye hizmetlerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim