Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen EUBC Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olan Azad Demirhan ile Milli Takım Antrenörü Öz, kente döndü.

 

Antalya'da düzenlenen şampiyonanın ardından kente dönen Demirhan ile Öz, Van Ferit Melen Havalimanında Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, Nur Tatar Spor Salonundaki sporcular ve minik boksörler tarafından çiçeklerle karşılandı. Havaalanında "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atan sporcular, Demirhan ve Öz'e sevgi gösterilerinde bulundu. Boks Milli Takımı Antrenörlerinden Ayhan Öz, elde ettikleri başarıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, kenti en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Kendilerine her zaman destek veren Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ile Van halkına teşekkür eden Öz, şöyle konuştu: "İnşallah bundan önce olduğu gibi bundan sonra da daha büyük başarılara imza atacağız. Van’ımıza ülkemize hayırlı olsun. Bundan sonra Azad, yeni sporcuların yetişmesine öncülük edecektir. Hedefimiz finaldi ama olmadı. 34 ülkeden 200 sporcunun katıldığı müsabakalarda Avrupa üçüncüsü olmak büyük bir başarıdır. Bize destek verenlere mahcup olmadık. Çok emek verdik çok çalıştık. 5 aydan bu yana sürekli kamplardayız. Bu, büyük emeğin karşılığı, inşallah hedefimiz gelecek yıl yapılacak gençlik ve 2020'de yapılacak olimpiyatlar. Azad, 2020 olimpiyat takımında. Gelecek yıl ve gençlik olimpiyatları ve dünya şampiyonasında başarılı olmak için çaba göstereceğiz. Yeni bir maraton var önümüzde. Kısa süre dinlendikten sonra gelecek yılın planlarını yaparak çalışacağız ve ülkemize yeni başarılar kazandıracağız."

 

Öz, Antalya'daki şampiyonada Boks Milli Takımı olarak 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya alarak takım halında Avrupa ikincisi olduklarını anımsatarak, 20 yıl sonra ilk kez böyle büyük bir başarıyı elde ettiklerini vurguladı. Şampiyonada Avrupa üçüncüsü olan Milli Boksör Azad Demirhan da, elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Ülkemize hayırlı olsun. Ayhan hocamla çalıştık. Gönül şampiyon olmayı isterdi ama kısmet böyleymiş. Kaymakamımız Atıf Çiçekli'ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç'a desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Şampiyon olmayı çok istiyordum. 200 sporcu katılmıştı. 40 kişi madalya aldı bunların arasında olmak bile çok büyük başarı. Bundan sonraki hedefim gelecek yıl yapılacak olan Gençlik Olimpiyatları, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında daha iyi madalya almak." Diye konuştu. 

 

Karşılamanın ardından Öz ve Demirhan, Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında minik boksörlerle kahvaltı yaptı. 

Editör: TE Bilisim